Kampanyaları görünce şişirdikleri fiyatları indirdiler! İstanbul'da kiralık ev fiyatları düştü

AK Parti, orta gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak için harekete geçti. Sıfır konut sahibi olmak için 0,69 faiz oranlı kredi kampanyası yapıldı. Sıfır konut için hazırlanan kampanyanın benzeri ikinci el konutlarda için de olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ikinci el konutlar için çalışmaların sürdüğünü duyurdu. Konuttaki kampanyaların akabinde İstanbul'da kiralarda düşüş başladı. Pek çok ilçede ya kira fiyatları indirildi ya da sabitlendi.

Abone ol

AK Parti, vatandaşların konut alımlarına destek olmak için sıfır konut ve ikinci el konut için kampanya hazırladığını duyurdu. Sıfır konut için 0,69 faizli kredi oranı yapılacağı belirtilirken ikinci el konutlarla ilgili faaliyetlerin sürdüğü açıklandı. Konutlar ile ilgili art arda kampanyaların ardından İstanbul'un pek çok bölgesinde ya kira fiyatları sabit tutuldu ya da birkaç bin lira geriledi.

KAMPANYALAR FİYATLARI DÜŞÜRDÜ
Hazine ve Maliye Bakanlığının sıfır ev ve ikinci el konutlara yönelik kampanya açıklaması kiralık ev fiyatlarını da etkiledi. Vatandaşlar yüksek kiralar karşısında 'Kira ödemek yerine ev alırım' diye düşünmeye başladı. Böyle olunca İstanbul'da ya kiralar sabitlendi ya da birkaç bin lira aşağıya çekildi.

İSTANBUL'DA PEK ÇOK BÖLGEDE EV FİYATLARI İNDİ
Show Haber'in haberine göre İstanbul'da son haftalarda kiralık ev ilanı artmaya başladı. Bazı evlerin kiraları düştü. Beşiktaş'ta 20 bin TL'den ilana koyulan evin kira fiyatı 16 bin TL'ye kadar düştü. Emlakçılar eskisi kadar kiralık evlere talebin olmadığını söyledi.

Bahçeşehir, Kadıköy ve Ümraniye'de de durumun aynı olduğu belirtildi. Konut kampanyalarının başlamasıyla birlikte yüzde 10-15 civarında bir düşüşün olacağı aktarıldı.

Benzine indirim sonrası zam geldi Ekonomi 13 Ocak 2023 güncel altın fiyatları Ekonomi 13 Ocak 2023 güncel döviz kurları Ekonomi Memur ve emeklilere yüzde 30 zam yasası yürürlükte Ekonomi