JPMorgan, Merkez Bankası'ndaki değişim hakkında izlenimini paylaştı

ABD'li finans devi JPMorgan, Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından Fatih Karahan'ın göreve gelmesini değerlendirdi. Kuruma göre, Karahan'ın göreve gelmesiyle birlikte para politikası ve mali politikalar arasındaki koordinasyon artacak.

Abone ol
  • Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan, hakkında yapılan karalama kampanyalarının ardından istifa etti.
  • Erkan'dan boşalan göreve ise Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı. Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta düzenleyeceği yılın ilk enflasyon toplantısına da yeni başkan Karahan katılım gösterecek.
  • Bu değişime piyasaların yorumu merak edilirken ABD'li finans devi JPMorgan, ilk izlenimini paylaştı.

"OLUMLU BULUYORUZ"

JPMorgan analistleri yayınladığı bilgi notunda şu ifadeleri kullandı:

"Ani liderlik değişimleri yatırımcılarda rahatsızlık yaratır. Ancak biz yeni TCMB Başkanını dezenflasyon ve TL için olumlu buluyoruz. Yeni oluşacak Para Politikası Kurulu'nun (PPK) daha 'şahin' olmasını bekliyoruz."
  • JPMorgan analistleri Fatih Karahan'ın başkanlığa atanmasının, para politikası ve mali politikalar arasındaki koordinasyonu artıracağını, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karahan'ın atamasının kendi desteğiyle yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da yeni TCMB Başkanına desteğini açıkladı. Bizce 2024'ün ikinci yarısında dezenflasyonun görülmesi için para politikası ve mali politikalar arasındaki koordinasyon önemli bir rol oynayacaktır." sözleriyle belirtti.
Depremzede besiciler üretime devam ediyor Yaşam Bakan Işıkhan: Ödemeler 6-7 Şubat'ta başlıyor Ekonomi Resmi Gazete'de yayımlandı! Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? Ekonomi Emekliye ek zam Resmi Gazete'de! Gündem