İttifak ortağı BBP Genel Başkanı Destici'den akaryakıt zammına sert tepki: Kolaya kaçmayın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici, akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi'nin(ÖTV) yüzde 200 üzeri yükseltilmesi kabul edilebilir ve hakkaniyetli olmadığının altını çizdi. Destici, açıklamalarının devamında, "Ekonominin şoför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir." dedi.

Abone ol

Resmi Gazete’ de yayımlanarak uygulamaya alınan karara göre gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerine Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı yapıldı.

ÖTV zammının yanı sıra sık sık zam gelen akaryakıt fiyatları vatandaşları çileden çıkardı.

16 TEMMUZ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Son zamların ardından güncel akaryakıt fiyatları, İstanbul'da benzinin litresi 28.05 liradan 34.05 liraya, motorinin litresi ise 26.32 liradan 32.32 liraya yükseldi.

Son fiyatlara tepkiler büyürken bir eleştiri de İttifak ortağı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den geldi. Destici, paylaşımına "Akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nin %200 üzeri yükseltilmesi kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmamıştır." ifadeleriyle başladı.

İşte Mustafa Destici'nin akaryakıt zammına tepkisi:

"HAKKANİYETLİ BİR DÜZENLEME OLMAMIŞTIR"

Akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) nin %200 üzeri yükseltilmesi kabul edilebilir ve hakkaniyetli bir düzenleme olmamıştır.

"BUNUN YERİNE PARTİLERE VERİLEN MİLYARLARCA TL HAZİNE YARDIMI KALDIRILABİLİRDİ"

ÖTV dolaylı bir vergi düzenlemesidir. Yani yoksulla zenginin, geliri düşük olanla yüksek olanın aynı oranda ödediği vergidir. Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine mesela, doğalgazda geliri yüksek olanlara uygulanan sübvanse (yüz milyarca TL) ile siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımı kaldırılabilirdi.

"YAPILAN TÜM İYİLEŞTİRMELERİ DE DEĞERSİZ KILMAKTADIR"

Ekonominin şoför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir. Bu doğru ve hakça değildir. Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır.

"ZAMLARLA EKONOMİYİ DÜZELTMEK SIRADAN EKONOMİ YÖNETİCİLERİNİN DE YAPABİLECEĞİ ŞEYLERDİR"

Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeylerdir. (Nitekim 70’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’de sıkça uygulanmıştır)
Dünya ekonomi çevrelerinin itibar ettiği ya da ağırlıkları olduğu söylenen isimler iş başında ise o vakit daha konforlu ve can yakmayacak çözümler beklemek vatandaşımızın en tabii hakkıdır."

Akaryakıtta ÖTV tutarı arttı Ekonomi Yıl sonu enflasyon beklentisi açıklandı Ekonomi Benzine zam geldi Ekonomi Ek Bütçe Kanun Teklifi kabul edildi! Siyaset