İstanbul'da AECSD & AMEDA Zirvesi Gerçekleşti

Merkezi Saklama Kuruluşları Dünya Forumu, İstanbul'da finansal güvenlik ve yenilikçi çözümleri tartıştı.

Abone ol

Yedil Medeu, Merkezi Saklama Kuruluşları (CSDs) Dünya Forumu Başkanı ve Kazakistan Merkezi Saklama Kuruluşu Başkan Yardımcısı, İstanbul'daki zirvede Türkiye ile yapılan işbirliklerine vurgu yaptı. Medeu, Kazakistan Saklama Kuruluşu olarak Türkiye ile önemli bir mutabakat zaptı imzaladıklarını belirtti.

Panın Moderatörü ve Katılımcılar

Zirve, Abdulla Jaffar Abdin moderatörlüğünde, Yedil Medeu ve diğer önde gelen sakin liderlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gizlilik ve Güvenlik Önemi

Medeu, sunumunda merkezi saklama kuruluşlarının gizlilik ve güvenliğinin önemini vurguladı. Güvenliğin finansal piyasaların sağlıklı işlemesi açısından hayati olduğunu ifade eden Medeu, artık sadece yerel değil, küresel güvenlik sağlama ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.

Dijital Varlıkların Güvenliği

Jesse Kagoma, Kenya Merkezi Saklama Kuruluşu İcra Kurulu Başkanı, dijital varlıkların güvenliğindeki zorluklara dikkat çekerek, sistemler arasında iletişimin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Tokenizasyonun Rolü

Emir Münir Sarpyener, Tera Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü, merkezi saklama kuruluşlarının geleneksel yapıların ötesine geçmek için tokenizasyonu benimsemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kültürel Değişim ve Teknoloji

Sarah Tarawneh, Ürdün Menkul Kıymet Saklama Merkezi İcra Kurulu Başkanı, dijitalleşme ve risk yönetimi konularında hazırlıklara işaret etti. Kültürel değişim sürecinin adapte olma zorluğuna dikkat çekti.

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Avrasya Merkezi Saklama Kuruluşları Birliği (AECSD) & Afrika ve Ortadoğu Saklama Kuruluşları Birliği (AMEDA) İstanbul Zirvesi 2024, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun (MKK) ev sahipliğinde İstanbul Finans Merkezi'nde devam ediyor.

Kars'ın Gravyer Peyniri Coğrafi İşaretle Tescillendi Gündem AECSD ve AMEDA İstanbul Zirvesi başladı Ekonomi Burdur'da Turizm Yüzyılı Lansmanı Ekonomi İstanbul Zirvesi'nde Ekonomik Büyüme Vurgusu Ekonomi