İstanbul'da İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi Düzenlendi

İstanbul'da yapılan eğitim, Türk Devletleri arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Abone ol

Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi (TDBBK) çerçevesinde, Türk Cumhuriyetleri'nden banka birliklerinin katılımıyla "İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi" programı İstanbul’da düzenlendi.

Eğitim Programına Katılan Uzmanlar

Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) gelen bilgilere göre, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan toplam 14 finans uzmanı, programın katılımcıları arasında yer aldı. Eğitimler, TBB ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) işbirliğinde gerçekleştirildi.

Eğitimin Amacı ve İçeriği

Eğitim, TDBBK'ye üye ülkelerdeki bankacıların mesleki gelişimini desteklemek ve finans kuruluşları arasındaki işbirliğini arttırmak amacıyla düzenlendi. Eğitim sürecinde katılım bankacılığı, uluslararası İslami finans kuruluşları, İslami finansal sözleşmeler ile birlikte diğer önemli konular ele alındı.

Saha Çalışmaları ve Uygulamalar

Katılımcılar, sınıf eğitiminin yanı sıra pratik bilgi edinmek amacıyla banka ziyaretleri gerçekleştirdi. Bu geziler, finansal hizmetlerin işleyişi hakkında doğrudan deneyim kazanma fırsatı sundu.

TDBBK'nın Gelecek Hedefleri

Özbekistan'da gerçekleştirilen TDBBK yönetim kurulu toplantısında, katılım bankacılığı alanının gelişime açık olduğu vurgulandı. Bu bağlamda, TKBB ile işbirliği yaparak İstanbul'da gerçekleştirilen eğitim, bankacıların donanımını artırmayı ve mevzuat gelişimini desteklemeyi hedefliyor.

Türk Cumhuriyetleri Arasındaki İşbirliğini Güçlendirmek

TDBBK, Türk Cumhuriyetleri'ndeki banka birlikleri, finans sektörleri ve ülkeler arasında etkileşimi artırmayı, işbirliği alanlarını geliştirmeyi amaçlıyor.

Türk Devletleri Banka Birlikleri Konseyi (TDBBK) çalışmaları kapsamında, Türk devletlerindeki banka birliklerinin katıldığı "İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi" İstanbul'da gerçekleştirildi. Türkiye Bankalar Birliği'nden (TBB) yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan'dan finans ve bankacılık alanında uzmanlaşmış 14 profesyonelin katıldığı eğitimler, TBB ve Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ev sahipliğinde yapıldı.

Altın haftaya rekorla başladı Ekonomi Aldatıcı reklamlara 9 ayda 187,5 milyon lira ceza Ekonomi Gelire göre fatura dönemi başlıyor! Ekonomi iPhone 16 Pro Max 256 GB Modelinde Büyük İndirim! Teknoloji