İslami banka kartı Tayyab Türkiye'de hizmete başladı

İlk İslami kart olarak piyasa sürülen Tayyab Türkiye'de hizmete alındı. Mobil uygulamayla birlikte çalışan kartın çalışma prensibi, diğer kartlardan farkı belli oldu. İşte, sosyal medyada infial yaratan yeni uygulama Tayyab...

Abone ol

İlk İslami kart olarak piyasaya sunulan Tayyab, Türkiye'de hizmet vermeye başladı. Şimdilik sadece mobil uygulama üzerinden kullanabilen kart, sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşlar, bu yeni uygulamanın detaylarını şimdiden araştırmaya başladı. 

"İSLAMİ İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR"

Tayyab, "İslami ihtiyaçlarınızın birçoğunu karşılamanıza yardımcı oluyor" ifadesini slogan olarak kullanmaya başladı. Ayrıca hangi dine mensup olursa olsun herkesin kolaylıkla ulaşabileceği belirtiliyor. Bu kartın diğerlerinden farklı yönleri var. O özellikler neler?

FAİZ YOK

Bugünlerde çoğu insan, bir veya birden çok bankayla çalışıyor. Bu yüzden de kredi kartı ve kredi ihtiyaçları doğabiliyor. Ancak bazı insanlar bu yöntemlerin İslami açıdan doğru olmadığı gerekçesiyle uzak durmak istiyor. Burada devreye "İslami kartlar" giriyor.

Mastercard aracılığı ile piyasaya sürülen kart, alışılmışın dışında bazı farklara sahip. Temel özellikler bakımından pek bir farklılık yok. Geleneksel bankacılık işlemleri (nakit çekimi, para transferi) gibi kullanımlar Tayyab kartında da mevcut. 

Fakat bu tüketicilerin paraları faiz ve kredi işlemlerinde kullanılmadığı gibi sadaka işlerinin otomatik ayarlanması sağlanabiliyor. Ayrıca kart sahipleri arasında yapılan çekilişle her ay bir kişi umreye gönderiliyor.

HELAL YATIRIM YAPTIRIYOR

Tayyab, bankaların yaptığı hisse senedi ve menkul almanıza yardımcı oluyor. Fakat sadece Muhasebe ve Denetim Kurumu tarafından "helal" olarak nitelendirilen hisseleri satın almanıza olanak sağlıyor

ANLAMI NE?

Tayyab, "helal, iyi, temiz ve hoş" anlamları ile ilişkilendirilmektedir. 

Serbest piyasada döviz açılış fiyatları: Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira? Ekonomi 14 milyon 925 bin 783 kişi ücretli çalışıyor Ekonomi Uzaktan eğitim sayesinde dev tasarruf! Ekonomi Serbest piyasada güncel altın fiyatları: gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? Ekonomi