İslam Kalkınma Bankası Grubu'ndan TKYB'ye 200 milyon dolar

Türkiye'nin deprem sonrası toparlanma çabaları için önemli bir gelişme olarak, İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Grubu ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) afet bölgesinin desteklenmesi ve gıda sektörünün iyileştirilmesi için 200 milyon dolarlık finansman anlaşması imzaladı.

Abone ol
  • TKYB'nin İstanbul'daki merkezinde düzenlenen imza törenine IsDB Grubu Başkanı Muhammad Al Jasser, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, Uluslararası İslami Ticaret Finansmanı Kurumu (ITFC) Başkanı Hani Salem Sonbol ve TKYB Genel Müdürü İbrahim Öztop katıldı.
  • Çelik, törende yaptığı konuşmada, "IsDB, kalkınma gündemimiz çerçevesinde önemli bir ortak pozisyonunda bulunuyor. Verimli işbirliğimizden dolayı çok memnunuz. Deprem Sonrası Toparlanma ve Tarımsal Gıda Destek Projesi, tarımsal üretimin ekonomik toparlanmasını destekleyerek depremden etkilenen bölgeye hizmet edecek." ifadelerini kullandı.
10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat Ekonomi Çiftçilere 1 milyar 450 bin liralık destek Yaşam Merkez'den enflasyonda doğalgaz vurgusu Ekonomi Katar'la yeni hedef 5 milyar dolarlık ticaret hacmi Ekonomi