İGA İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi raporunu yayınladı

İGA Havalimanı, 2023'te Türkiye ekonomisine 24,2 milyar dolarlık katkı sağladı.

Abone ol

İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen, 2023 yılı itibarıyla hkm havalimanının Türkiye ekonomisine doğrudan ve dolaylı katkısının 24,2 milyar dolar olduğunu ve bu rakamın milli gelirin yüzde 2,2'sine tekabül ettiğini belirtti.

İSTANBUL EKONOMİ'NİN HAZIRLADIĞI RAPORUN DETAYLARI

İGA, bağımsız danışmanlık firması FTI tarafından hazırlanan raporun sonuçlarını paylaştığı basın toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi.

Toplantıda, Bilgen, İstanbul Havalimanı'nın, salgın sonrası performansını hızla toparlayan nadir uluslararası havalimanlarından biri olduğuna dikkat çekti.

  • Salgın dönemi zorlukları: Bilgen, "Avrupa'daki birçok havalimanı operasyonel sorunlar yaşarken, İGA'nın bu süreçte istikrarlı bir şekilde çalışmasını sürdürdüğünü" ifade etti.
  • Yatırıma Devam: Yatırım projelerinin salgın döneminde dahi devam ettiğini vurguladı ve 2020'de üçüncü pistin açıldığını hatırlattı.

GELECEK PROJEKSİYONLARI VE EKONOMİK ETKİ

Bilgen, 2023 verilerine göre, İGA'nın Türkiye ekonomisine olan katkısının 44 milyar dolara ulaşması ve 472 bin kişilik istihdam yaratması bekleniyor.

Sinan Ülgen, İstanbul Ekonomi Danışmanlık Yönetici Ortağı, araştırmanın metodolojisi hakkında bilgi vererek, elde edilen sonuçların iki bağımsız kuruluştan gelen verilerle tutarlı olduğunu kaydetti.

"Elde edilen verilere göre, 2022 ve 2023 yılları için ekonomik etki hesaplamaları yapıldı ve bu süreçte Türkiye ekonomisindeki dolaylı etkiler de değerlendirildi." diyen Ülgen, 2022 verilerinin bu hesaplamalar için baz yıl niteliğinde olduğunu belirtti.

Tüm bu sonuçlar, Türkiye'nin havacılık sektöründeki başarısını ve İGA'nın gelecekteki büyüme hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Bağımsız Uluslararası Danışmanlık Şirketi FTI'ın Türkiye temsilcisi "İstanbul Ekonomi" tarafından hazırlanan "İGA İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi" raporunun sonuçlarının paylaşıldığı basın toplantısı İstanbul'da düzenlendi. Açıklamada, İGA İstanbul Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Selahattin Bilgen'in görüşlerine yer verildi.

Bodrum'a Bahamalı kruvaziyeri geldi Ekonomi Fırsatçı emlakçılara verilecek ceza belli oldu Ekonomi Bakan Şimşek'ten BDDK Başkan Yardımcısı’nın düğünü için inceleme talimatı Gündem 2025 Ocak'ta Memur ve Emeklilere Üçlü Zam Müjdesi Ekonomi