Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bir yıl önce 3,4 trilyon TL olan KKM stokunun 50 haftadır kesintisiz gerileyerek 1,6 trilyon TL azaldığını duyurdu.

Abone ol
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan ekonomik politikaların sonucunda planlar doğrultusunda azalan Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ilgili bir mesaj yayınladı.
  • Bakan Şimşek, mesajında bir yıl önce 3,4 trilyon lira olan KKM stokunun, 50 haftadır kesintisiz gerileyerek, 1,6 trilyon lira azaldığını bildirdi.
  • Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), haftalık bankacılık verilerine göre KKM bakiyesi geçen hafta 1 trilyon 764,3 milyar liraya geriledi.

"KKM STOKU 50 HAFTADIR KESİNTİSİZ GERİLİYOR"

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "fiyat istikrarına ulaşmak için finansal istikrarı güçlendirmeye devam edeceğiz" mesajını hatırlatarak sosyal medyadan yayınladığı ifadeler şöyle:
Bir yıl önce 3,4 trilyon TL olan KKM stoku 50 haftadır kesintisiz gerileyerek 1,6 trilyon TL azaldı. "KKM'DEN ÇIKIŞIN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ" Ağustostan itibaren vergi avantajı sonlanan KKM hesaplarına TL mevduat ve katılma hesapları ile uyumlu şekilde stopaj uygulanmaya başlandı. Son dönemde hızlanan KKM'den çıkışın sürmesini bekliyoruz. Programımızın ana hedefi olan fiyat istikrarına ulaşmak için finansal istikrarı güçlendirmeye devam edeceğiz.
Kriz 120 yıllık çay devini vurdu! Tirebolu iflas bayrağını çekti Ekonomi TCMB'nin dolar rezervi 150.4 milyar dolara yükseldi Ekonomi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Ekonomi Bugün gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç lira? Ekonomi