Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten cari işlemlerin fazla vermesi hakkında değerlendirme! Hedeflerimiz gerçekleşmeye devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, işsizlik oranı ve cari işlemlerin ekimde fazla vermesini değerlendirdi. Bakan Şimşek, "Program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek" açıklamasında bulundu.

Abone ol
  • Türkiye'nin cari işlemler hesabında ekimde 186 milyon dolar, altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında da 5 milyar 67 milyon dolarlık fazla oluştu. Yapılan açıklamada, 'cari işlemler hesabı ekimde fazla verdi.' ifadeleri dikkat çekti.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari fazlalığı hakkında sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
  • Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, "Büyümede dengelenmeye yönelik politikalarımızla cari denge ekim ayında da fazla verdi, yıllık açık mayısa göre 9,6 milyar dolar azaldı." ifadelerine yer verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek şu ifadelere yer verdi;

Cari dengedeki düşüş ve ülkemize yönelik artan uluslararası yatırımcı ilgisi sayesinde rezervlerimiz 140 milyar dolar ile tarihi yüksek seviyesine ulaştı.
Uyguladığımız politikalarla bir yandan kırılganlıkları azaltırken diğer yandan yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeyi tesis ediyoruz. Bu dönemde en büyük dezavantajımız ihracat artışını sınırlayan ticaret ortaklarımızdaki zayıf talep. Sanayi üretimindeki seyir büyük oranda bunu yansıtıyor.

"HEDEFERLERİMİZ GERÇEKLEŞMEYE DEVAM EDECEK"

  • TÜİK'in işsizlik verilerini de değerlendiren Bakan Şimşek, "Ekim ayında işsizlik oranı son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8,5’e geriledi." paylaşımında bulundu.
  • Bakan Şimşek, "Uygulamaya koyduğumuz politikalarımızın sonuçlarını her gün alıyoruz, program hedeflerimiz bir bir gerçekleşmeye devam edecek." ifadelerine yer verdi.

Taksilerdeki indi-bindi ücreti yasal mı? Ekonomi Tüm zamanların en yüksek rakamı Ekonomi Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman verilecek? Ekonomi Asgari ücret ilk toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Ekonomi