Hazine Bakanı Şimşek'ten Global Liderler Zirvesi'nde Türkiye Ekonomisi Açıklamaları

Bakan Şimşek, düşen enflasyon ve cari açık hedeflerine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Abone ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, video mesajla katıldığı Global Liderler Zirvesi'nde Türkiye ekonomisinin geleceğine ışık tutan değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyon Beklentileri ve Hedefler

Şimşek, "Geçen sene bir geçiş dönemiydi, mayıstan bu yana enflasyonda hızlı bir düşüş var. Eylülde enflasyonun 40'lı rakamlara inmesini bekliyoruz," dedi.

Bakan, enflasyonu yıl sonu itibarıyla yüzde 41.5 ile kapatmayı umduklarını ifade etti. Gelecek yıl için de enflasyonu %20'nin altına çekmeyi hedeflediklerini belirtti.

Orta Vadeli Programın Temel Hedefleri

Şimşek, Orta Vadeli Program'ın amacı olarak sürdürülebilir yüksek büyüme ve adil gelir dağılımını göstererek, mali disiplin ve cari açığın önemine dikkat çekti.

Öncelikler Arasında Bütçe Açığı ve Cari Açık

Yüzde 3'ün altında bir bütçe açığı hedeflediklerini belirten Bakan, cari açığın kalıcı bir şekilde yüzde 2 ve altına çekilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dezenflasyon ve Ekonomik İstikrar

Bakan, Türkiye'nin dezenflasyon sürecinin başlatıldığını ve kısa vadede enflasyonla büyüme arasında bir etkileşim olduğunu belirtti. "Programımız özünde bir dezenflasyon programıdır,"</strong;>

Rekabet Gücü ve Yapısal Dönüşüm

Rekabet gücünü artırmanın ve verimliliği yükseltmenin önemine değinen Şimşek, yapısal dönüşümün kritik bir nokta olduğunu ifade etti.

Uzun Vadedeki Hedefler

Şimşek, 2024 yılında yatırım yapılabilir seviyeye ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı ve Türkiye'nin ekonomik güvenilirliği konusunda olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti.

Çeşitli reformların yanı sıra rezerv yeterliliği ve mali disiplina hakkında da bilgiler paylaşan Şimşek, "KKM bizim için bir risk faktörü, oradan çıkışı tamamlamak istiyoruz,"</strong;>

Programlarının çalıştığını ve buna bağlı olarak piyasalardaki güvenin arttığını kaydeden Şimşek, "Hedeflerimize ulaşmada önemli mesafe katettik, ama önümüzde 2 yıllık bir süreç var,"</strong;>

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Global Liderler Zirvesi'nin ikinci gününe video mesajla katıldı.

İcraya Çıkarılan 2023 Model FIAT Doblo Uygun Fiyatla Satışa Sunuldu Yaşam Fethiye'nin İngiliz Turist Akını Bekleniyor Gündem Aile Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahiplerine 4.180 TLdestek ödemesi müjdesi! Başvuru şartları ve detaylar Yaşam Türk Eğitim-Sen'den Üniversitelerdeki Personel Servislerine Karşı Protesto Gündem