Haluk Bayraktar'dan Merkez Bankası'nın faiz kararına destek: Enflasyon kanser ise faiz bunun kemoterapisidir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 21 yılın ardından ilk defa politika faizini yükseltmesi ile gerek halktan gerekse muhalif isimlerden tepkiler geldi. Bunların üzerine sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'i ve alınan yeni kararı destekleyen açıklamalarda bulunan Haluk Bayraktar, "Enflasyon kanser ise faiz bunun kemoterapisidir." sözleri ile şu anda en büyük amacın enflasyonu aşmak olduğunu kaydetti.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizini yüzde 15'e çıkarmasıyla 21 yılın ardından merkez politika faizi ilk kez yükseltilmiş oldu.

Dolarizasyona ve enflasyona karşı alınan bu karardan sonra ise tepkiler peş peşe geldi.

Gelen tepkilerin ardından ise bir açıklama da Haluk Bayraktar'dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bayraktar, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tam bağımsız ve müreffeh Türkiye hedefi için alınan kararlar hakkında enflasyonun sosyal adaleti ve huzuru bozacağını, beşiğinde mama bekleyen bebekten, hasta yatağında ilaca ulaşmaya çalışan yaşlı vatandaşa kadar herkesin hayatını olumsuz etkileyeceği ifadeleri ile anlattı.

Bayraktar, faizin ise sadece banka ile iş yapan kişileri ve işletmeleri ilgilendirdiğini söylediği açıklamasında, "Enflasyon kanser ise faiz bunun kemoterapisidir. Tabii ki ideali ikisinin de düşük seviyelerde olmasıdır. Ancak şu aşamada enflasyon aşmamız gereken en önemli sorun olarak karşımızda durmaktadır." dedi.

Bayraktar, açıklamalarına şu ifadeler ile son verdi:

En önemli hedef de toplumumuza yıkıcı zararlar veren enflasyonu düşürmek olmalıdır. Enflasyonu düşürmeyi hedefleyerek sosyal adaleti tesis edebilmek esastır.
Kurban Bayramı'nda ücretsiz Ekonomi Politika faizi nedir? Politika faizi düşerse veya yükselirse ne olur? Ekonomi Faiz kararının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten peş peşe paylaşımlar Ekonomi Merkez Bankası rezervleri açıklandı! Ekonomi