FİSKOBİRLİK fındık alımlarına başladı! O üreticilere ek ödeme yapılacak

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) üreticilerden fındık alımına başladığı açıklandı. Açıklamada, coğrafi işaretli Giresun tombul fındığının üretici belgesi olan üreticilere kilogram başına 75 kuruş ek ödeme yapılacağı belirtildi.

Abone ol

FİSKOBİRLİK tarafından yapılan yazılı açıklamada, birlik bünyesinde altındaki 50 kooperatif aracılığıyla birliğe üye bütün ortaklardan ve ortak olmayan üreticilerden alım yapılacağı bildirildi.

Geçmiş sezonlarda olduğu gibi bu sezon da serbest piyasada oluşan fiyatların üzerinde bir fiyatla 50 randıman hesabı usulüne göre fındık alımı yapıldığı aktarılan açıklamada, "Kooperatif ortağı üreticilerden herhangi bir kesinti yapılmayacak. Ortak dışı alımlarda ise kanunen yüzde 1,10 borsa ve stopaj kesintileri gerçekleştirilecek." ifadelerine yer verildi.

75 KURUŞ EK ÖDEME

Açıklamada, coğrafi işaretli Giresun tombul fındığının üretici belgesi olanlara kilogram başına 75 kuruş ek ödeme yapılacağı aktarıldı.

Peşin veya emanet usulüyle ürünlerin alımlarının yapıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Fındığını peşin alım usulüne göre kooperatiflerimize teslim eden üreticilerimizin ürün bedelleri bir sonraki gün ödenmektedir. Fındığını emanet usulüne göre teslim eden üreticilerimizin ürün bedelleri ise emanet fındığının peşine çevrilmesini talep etmesi halinde iki gün sonra ödenmektedir."

Üreticilerin fındıklarını kooperatifler aracılığıyla oluşturulan alım noktalarında ya da çuvala konulmuş olması koşuluyla harmandan teslim edebileceğine işaret edilen açıklamada, harmandan teslim alınan fındıklar için üretici ve ortaklardan herhangi bir hamaliye ve yol masrafı kesintisi yapılmayacağı belirtildi.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri açıklandı Ekonomi Bakan Mehmet Şimşek'ten faiz açıklaması Ekonomi Ekonomistler Haberet'e konuştu: Konu faiz kararı Gündem Gençlik ve Spor Bakanlığına 11 bin 455 personel alımı Ekonomi