Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Piyasaların gözü Fed faiz kararında. Fed faiz kararı sonrasında altın fiyatları ve dolar/TL oranı ne olacak yatırımcıları tarafından merak ediliyor. Peki, Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Uzmanlara göre Fed faiz artırırsa altın ve dolar ne olur?

Abone ol

Piyasalarda ve özellikle yatırımcıların gözü bu hafta açıklanacak Fed faiz kararında. Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Fed, son toplantısında 25 puanlık faiz artırımına gitmişti. Uzmanlara göre Fed faiz artırımına gitmesi halinde altın fiyatları ve dolar ne kadar olur tahminlerini açıkladı. Peki, Fed faiz kararları ne zaman açıklanacak?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Piyasalar, Fed’in toplantısında yüzde 85 olasılıkla 25 baz puan faiz artırımına gideceğini fiyatlıyor. Merakla beklenen ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 3 Mayıs akşamı açıklanacak.

FED MART AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

ABD Merkez Bankası (FED), politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4,75-5.00 aralığına yükseltti. Bu son faiz artışıyla birlikte Fed, politika faizini 2007’den bu yana en yüksek aralığa çıkarmış oldu. Bu kararla son 16 yılın zirvesine çıkılmasına rağmen 25 puanlık artış piyasa beklentilerini karşıladı.

FED FAİZLERİ ARTIRIRSA ALTIN VE DOLAR NE OLUR?

ABD Merkez Bankası yani FED (Federal Reserve) faiz artırırsa enflasyonun azalması ve ülkedeki dövizin artması ise yerel para biriminin diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına yardımcı olur. ABD doları özellikle gelişmekte olan ülkelerin para birimleri karşısında değer kazanır. Kısaca FED’in güçlü faiz artışına devam etmesi halinde, güvenli liman etkisiyle doların dünyada güçlenmesi ve altın fiyatlarının gerilemesi ve baskılaması bekleniyor.

FED faizi düşerse dolar, kısa ve orta vadede değer kaybeder. Altın fiyatı uluslararası piyasalarda dolar cinsinden fiyatlandığı için dolar düştükçe ons altın fiyatı değer kazanacaktır. Güvenli liman özelliği bulunan altın ilk sıralarda yer alan yatırım araçları içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle FED’in faiz indirmesi ya da faiz indirimi sinyali vermesi altın fiyatlarını pozitif etkileyecektir.

Bakan Dönmez'den heyecanlandıran açıklama! Yeni müjdeler yakın... Ekonomi Petrol ithalatında artış! Ekonomi Konutlarda 1 ay doğalgaz ücreti alınmamasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlandı Ekonomi İş dünyasından istikrar mesajı Ekonomi