Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2023 Eylül Fed faiz kararı beklentisi ne yönde?

Fed faiz kararı piyasalarında odaklandığı önemli bir konu. Ağustos TÜFE verileri yüksek çıkan ABD'de faiz artırımına ara veren Fed'in ne gibi faiz kararı alacağı merak konusu. Altın, dolar, euro, kripto para yatırımcıları, bugün açıklanacak Fed faiz kararını bekliyor. Yapılan anket ile uzmanların 2023 Eylül Fed faiz kararı beklentisi belli oldu. Peki, Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Abone ol

Piyasalarda gözler bugün açıklanacak Fed faiz kararında. Faiz kararı açıklaması öncesinde Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları, faiz kararı beklentisi için yatırımcıları tedirgin ediyor. Altın, döviz, kripto para yatırımcıları, akşam saatlerinde açıklanacak 2023 Eylül Fed faiz kararını merak bekliyor. Peki, Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Fed faiz kararı beklentisi ne yönde? 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Fed, 2023 yılının Ağustos ayında toplantılarına ara vermişti. Eylül ayı toplantısını 19-20 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirecek. 20 Eylül tarihinde yapılacak toplantı sonrası FED Başkanı Powell eylül ayı FED faiz kararını saat 21.00'de duyuracak.

FED BAŞKANI POWELL'DAN FAİZ KARARI AÇIKLAMASI

Fed Başkanı Jerome Powell, Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda konuşan Powell şu mesajları verdi:"Gerekli görüldüğü takdirde faizleri daha fazla artırmaya hazırız. Fed faizlere yönelik sonraki adımlara verilere bakarak karar verecek. Fed, faizleri tekrar yükseltme veya sabit tutmaya karar verirken dikkatli bir şekilde ilerleyecek."

FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül toplantısında politika faizini sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını anımsatan analistler, ABD'de çekirdek enflasyonun kademeli olarak düştüğünü ve iş gücü piyasasındaki güçlü duruşun sürdüğüne dikkati çekti.

 Analistler, enflasyonist baskılarla para piyasalarındaki fiyatlamalarda yıl sonuna kadar Fed'in faiz indirme ihtimalinin tamamen ortadan kalktığını ifade etti. Öte yandan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini bu yıl için yüzde 2,4'ten yüzde 2,5'e çıkarırken, gelecek yıl için yüzde 2,1'den yüzde 1,9'a düşürdü.

Bakan Mehmet Şimşek, ABD'de yatırımcılarla buluştu Ekonomi 2024'te en düşük memur maaşı 33 bin liraya çıkacak Ekonomi Önde gelen ekonomiler yatırım için Türkiye'yi radarına aldı Ekonomi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 19 Eylül 2023 güncel döviz kuru Ekonomi