Fed faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2023 Aralık Fed faiz kararı beklentisi ne yönde? ABD Merkez Bankası faiz indirimi yapacak mı?

Fed faiz kararı, piyasaların odaklandığı konu olarak gündemde yerini aldı. ABD Merkez Bankası Fed, piyasaları etkileyecek faiz kararını bugün açıklayacak. Dün başlayan toplantılar sonrasında bugün açıklanacak aralık ayı faiz kararı, altın, döviz, kripto para, borsa yatırımcıları tarafından merakla bekleniyor. Peki, Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Aralık fed faiz kararı ne yönde olacak, beklentiler ne yönde?

Abone ol

Piyasaların gözü bugün açıklanacak Fed faiz kararında. ABD'de dün açıklanan enflasyon verileri sonrasında bugün de Fed faiz kararı açıklanacak. Geçen ay faizi son yılların en yüksek seviyesinde sabit tutma kararı alan Fed'in faiz indirimi yapıp yapmayacağı merak konusu. Peki, Aralık 2023 Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Beklentiler ne yönde?

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutmuştu. Banka böylece 2 toplantı üst üste faizi değiştirmemişti. Fed faiz kararı için 12-13 Aralık tarihlerinde toplantı yapılacak ve 13 Aralık akşamı saat 21.00'de kritik faiz kararı açıklanacak.

ARALIK AYI FED FAİZ KARARI BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Kritik karar öncesinde küresel enflasyon sorununu derinden hisseden ABD ekonomisinde yükselen faizlerin geri adım atması için beklentiler de ortaya çıkmaya başladı. Buna göre piyasa katılımcıları faizlerin Haziran 2024'ten itibaren düşüşe geçeceği, bu döneme kadar sabit kalacağı yönünde tahminde bulundu.

Fed'in faiz indirimine daha önce mayıs ayında başlayacağı tahmininde bulunan analistler, son revizeyle bu süreyi hazirana ötelemiş oldu.

Analistler ayrıca bu hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin piyasaların beklentilerini değiştirebilecek potansiyelde olduğunu söyledi.

Togg sedan modeli ne zaman çıkacak? Ekonomi THY'den Osaka hamlesi! Uçuşlar başladı Ekonomi "Kiralarda gerileme başladı" Ekonomi Arjantin'den dolar kararı Ekonomi