Bakan açıkladı: EYT ne zaman çıkacak, yaş sınırı olacak mı?

EYT son dakika haberler, vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklama ile EYT ne zaman çıkacak, yaş sınırı olacak mı soruları cevaplandırıldı. İşte EYT son durum...

Abone ol

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani EYT yönelik gelişmeler ilgili vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Son dakika habere göre Bakan Bilgin EYT düzenlemesine dair açıklama yaptı ve tarih ile birlikte rakam da verdi. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT yaş sınırı var mı? İşte detaylar...

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), uzun süren mücadeleleri karşılığını bu dönem alacak gibi gözüküyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik düzenlemeye ilişkin "Aralık ayının sonuna kadar çalışmayı bitirip Meclise götürürüz diye umuyorum. Çünkü çok hızlı çalışıyoruz." dedi.

EYT YAŞ SINIRI VAR MI?

EYT için merak edilen bir diğer konu ise yaş şartı olup olmayacağı ve yaş sınırı olacaksa ise hangi yaşlar ele alınacak soruları oluyor.

Bakanı Bilgin, önceki açıklamalarında yaş sınırı olmayacağını duyurmuş, kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini dolduran ve 5 bin prim günün tamamlayanların düzenlemeden yararlanacağını açıklamıştı.

EYT'liler için masada iki seçeneğin olduğu belirtilirken, ya yaş sınırı 48 ve erkeklerde 50 olarak belirlenecek ya da herhangi bir sınır olmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

EYT NEDİR, KİMLER YARARLANABİLECEK?

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar EYT’li (emeklilikte yaşa takılan) sayılıyor. Zira 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999 tarihinde yapılan değişiklikle prim günü ve sigortalılık süresi şartlarının yanı sıra bir de yaş şartı getirildi.

EYT’li sayılmak için sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olup, emeklilik için gereken yaş dışındaki sigortalılık süresi ve prim günü şartlarını sağlamış olmak gerekiyor.

EYT
Bakan Bilgin'den flaş sözler Ekonomi Gelire göre ödeme ile ev almak imkansız değil Ekonomi KYK Öğrenci bursu 1250 liraya çıktı Gündem Güzel haberi Cumhurbaşkanı verdi! 12 milyar dolar değerinde Ekonomi