Erdoğan milyonların beklediği düzenlemeyi açıkladı: EYT'de yaş sınırı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin detaylarını açıkladı. "Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" ifadelerini kullanan Erdoğan "Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz" diye konuştu.

Abone ol

Toplamda yaklaşık 7 milyon kişiyi ilgilendiren EYT ile ilgili Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantı sona erdi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının ardından beklenen açıklamayı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"EYT düzenlemesinin müjdesiyle karşınızdayız. Her kesimin beklentisini çözdük. Uzun bir çalışmanın ardından düzenleme nihai halini aldı.

Ülke ekonomisinin üzerine yük bindirmemek için uzunca bir süre böyle bir düzenlemeye sıcak bakmadık.

Prensip olarak 20-25 yıl çalışmış kişinin çalıştığı yıldan çok daha fazla yıl maaş alması sürdürülebilir değil.

Ülkemizde emekli olabilmek için prim ödeme gün sayısını, sigortalılık süresini, yaşı tamamlamak gerekiyor.

Yaptığımız düzenleme sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor.

EYT'DE YAŞ SINIRI YOK
Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır.
(EYT) Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız emekli olma hakkına kavuşuyor.

Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli.

Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayı tercih etmeyecekler için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz.

Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz.

"EMEKLİ OLUP ÇALIŞANLAR İÇNİ PRİM PRİMİ GETİRİYORUZ"
İşverenlerin kıdem tazminatı ödemelerinde güçlük çekmemeleri için KGF destikli bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz. Emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz. Amacımız emeklilik sonrası çalışanların bunu kayıtlı olarak sürdürmelerini sağlamaktır. "

BAKAN VEDAT BİLGİN'DEN AÇIKLAMA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra sosyal medyadan değerlendirmelerini paylaştı.

Bakan Bilgin, "Geçmişten kalma devasa sorunları bir bir çözmeye, bir sosyal devlet olma bilinciyle emeğe sahip çıkmaya devam ediyoruz. EYT meselesini yaş sınırı olmadan çözüyoruz! Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

"SORUN ÇÖZME SİYASETİ DEVAM EDİYOR"
Bir açıklamada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. EYT düzenlemesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Çelik, 'Sorun çözme siyaseti başarıyla yoluna devam ediyor' dedi.

"Türkiye gaz piyasasında adil fiyatlandırma sağlayacak" Ekonomi Sera üreticisine 300 bin liraya kadar hibe desteği Ekonomi Türkiye'de 4 gün mesai denemesine başlandı Ekonomi EYT ne zaman çıkacak, bugün belli olacak mı? Ekonomi