Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? TÜİK, 2023 Aralık enflasyon verilerini ne zaman açıklayacak? Enflasyon beklentisi ne yönde?

Aralık ayı enflasyon oranı merakla bekleniyor. 2023 Aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte altı aylık enflasyon farkı belli olacak. Ve memur ile emekli maaş zammı ortaya çıkacak. Peki, enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Aralık ayı enflasyon beklentisi ne yönde?

Abone ol

Milyonların gözü kulağı bu hafta açıklanacak aralık ayı enflasyon verilerinde. Memur ve emekli maaş zammını belirleyecek altı aylık enflasyon farkı, açıklanacak 2023 Aralık enflasyon oranı ile belli olacak. Uzmanların enflasyon oranı beklentisi yapılan anketle ortaya çıktı. Peki, aralık ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

ARALIK ENFLASYON VERİLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tüketici Fiyat Endeksi kasımda yüzde 3,28 artış göstermişti. Aralık ayı enflasyon verileri, TÜİK tarafından 3 Aralık Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak. 

UZMANLARIN ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Ocak Çarşamba günü açıklanacak aralık enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 10 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, aralık ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,19 artacağını tahmin ediyor.

Buna göre, ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,19 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin aralık ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,90, en yüksek yüzde 3,60 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 61,98 olan yıllık enflasyonun yüzde 65,19'a çıkacağı hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de aralıkta yüzde 42,39 oldu.

Bakan Ersoy duyurdu! Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 1500 personel alınacak Ekonomi Trabzon'da hamsinin kilosu 50 TL Ekonomi Bedelli askerlik 2024'te ne kadar olacak? İşte memur maaşıyla değişecek ödemeler Ekonomi Memura zam ne zaman belli olacak? Ekonomi