Temmuz enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Enflasyon verileri için gözler TÜİK'te. Türkiye İstatistik Kurumu, bugün Temmuz 2023 enflasyonunu açıklayacak. Açıklanacak veriler, kira artış oranı, memur-emekli maaşı gibi birçok ekonomik faktörü etkiliyor. Peki, enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Temmuz enflasyon oranı beklentisi ne yönde?

Abone ol

Piyasaların ve yatırımcıların gözleri bugün açıklanacak temmuz enflasyon verilerinde. TÜİK, her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verilerini açıklıyor. Açıklanan enflasyon verileri (TÜFE ve Yİ-ÜFE) sonrasında birçok ekonomik gelişme yaşanabiliyor. Geçen ay enflasyon oranı yıllık yüzde 38,21 çıkmıştı. Peki, TÜİK enflasyon oranını saat kaçta açıklayacak? Enflasyon verileri beklentisi ne yönde?

TEMMUZ 2023 ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TÜİK, Temmuz 2023 enflasyon oranının da 3 Ağustos Perşembe yani bugün saat 10.00'da açıklayacak.

TEMMUZ ENFLASYON ORANI BEKLENTİSİ NEDİR?

AA Finans'ın 17 ekonomistin katılımıyla yaptığı ankete göre, ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 9,07 oldu.

Ankete katılan ekonomistlerin temmuz ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 7,50 ve en yüksek yüzde 10,60 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin temmuz ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 9,07) göre bir önceki ay yüzde 38,21 olan yıllık enflasyonun yüzde 47,27'ye çıkacağı hesaplanıyor.

Ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi temmuzda yüzde 42,07'den 61,01'e yükseldi.

HAZİRAN ENFLASYON ORANI NE ÇIKMIŞTI?

Enflasyon, haziranda yıllık bazda yüzde 38,21'e gerilerken, bu rakam son 18 ayın en düşük seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 3,92, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 6,5 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 38,21 ile son 18 ayın, yurt içi üretici fiyatlarında da yüzde 40,42 ile son 25 ayın en düşük seviyesine geriledi.

"Zeytin üreticisinin vay haline" Gündem İkinci el otomobillerde fiyatlar düşecek mi? Ekonomi LPG'ye dev zam! Benzin, motorin ve LGP güncel fiyatları Ekonomi Plastik poşet ücretlerine zam! Ekonomi