2023 Mayıs enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Enflasyon oranı için gözler TÜİK'E çevrildi. Nisan'da enflasyon aylık bazda yüzde 2,39, yüzde 43,68 çıkmıştı. Kira artış oranı, memur, emekli maaş belirlenmesinde önemli bir faktör olan enflasyon oranı merakla bekleniyor. Peki, 2023 Mayıs ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Uzmanların mayıs enflasyon beklentisi kaç?

Abone ol

Enflasyon oranı her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Açıklanan enflasyon oranı, memurların, emeklilerin de yapılacak zam nedeniyle merak ettiği konu. Milyonlarca çalışan ile birlikte piyasalarda mayıs ayı enflasyonu ne çıkacak, ne zaman açıklanacak merak ediyor. İşte TÜİK mayıs enflasyon oranı tarihi...

MAYIS AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Enflasyon oranı için gözler TÜİK tarafından yapılacak açıklamada. Enflasyon rakamları, her ayın üçünde açıklanıyor. Fakat hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle mayıs ayı enflasyon verileri, 5 Haziran Pazartesi günü açıklanacak.

Mayıs enflasyon oranı ne çıkacak?

MAYIS ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 5 Haziran Pazartesi günü açıklanacak mayıs ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 14 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 0,07 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde eksi 1 ve en yüksek yüzde 2,4 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 0,07) göre bir önceki ay yüzde 43,68 olan yıllık enflasyonun yüzde 39,62'ye ineceği hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi mayısta yüzde 46,26'dan 47,32'ye yükseldi.

Tüketici Fiyat Endeksi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,39 artış göstermişti.

Uzman isimden dolar uyarısı! "Dolardan uzaklaşın" Ekonomi Altın yatırımcısı tercihini değiştirdi! Ekonomi Asgari ücret için kritik tarih: 5 Haziran! Ekonomi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira? Döviz kurları son durum Ekonomi