ENFLASYON ORANI HAZİRAN 2024: Enflasyon saat kaçta açıklanacak? Haziran enflasyon beklentisi ne yönde?

Enflasyon oranı bugün TÜİK tarafından açıklanacak. Memur ve emekli maaş zammını belirleyecek altı aylık enflasyon farkı da bugün açıklanacak haziran enflasyon oranı ile belli olacak. Tüketici Fiyat Endeksi, mayısta yüzde 3,37 artış kaydetmişti. Peki, enflasyon ne zaman açıklanacak? Uzmanların enflasyon oranı beklentisi ne yönde?

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bugün Haziran 2024 enflasyon verilerini açıklayacak. Memur ve emeklilerin gözü açıklanacak enflasyon oranında. Haziran enflasyon verileri ile birlikte altı aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Uzmanlar, haziran enflasyon beklentilerini açıkladı. Peki, TÜİK tarafından enflasyon saat kaçta açıklanacak? 

ENFLASYON SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

TÜİK, her ayın üçünde önceki ayın enflasyon verilerini açıklıyor. Haziran ayı enflasyon verileri, 3 Temmuz Çarşamba, bugün, saat 10.00'da tuik.gov.tr adresinden açıklanacak. 

ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Buna göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,28 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 1,90, en yüksek yüzde 3,00 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 75,45 olan yıllık enflasyonun yüzde 72,68'e ineceği öngörülüyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi haziranda yüzde 42,61 oldu.

Oto pazarları sinek avlıyor! Ekonomi TL uyarısı: Ya şimdi, ya hiçbir zaman! Ekonomi Gıda denetimlerinde "karekod" dönemi Ekonomi Akaryakıtta yeni dönem! 2025'ten itibaren zorunlu olacak Ekonomi