Enflasyon oranı bugün mü açıklanacak? 2023 enflasyon oranı TÜİK tarafından ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Gözler açıklanacak 2023 Haziran enflasyon oranında. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranı ile 6 aylık enflasyon farkı belli olacak ve memur ile emekli maaş zam oranı ortaya çıkacak. Peki, enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Abone ol

Enflasyon oranı her ayın üçünde TÜİK tarafından açıklanıyor. Geçen ay enflasyon oranı yıllık %40,76 olarak açıklandı. Memur ve emekli maaş zam oranlarını belirleyecek altı aylık enflasyon farkı da 2023 Haziran enflasyon oranı ile belli olacak.

HAZİRAN ENFLASYON ORANI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, her ayın üçünde bir önceki ayın enflasyon verilerini açıklıyor. Fakat yapılan açıklamada haziran ayı enflasyon oranı 5 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak.

ENFLASYON BEKLENTİSİ NEDİR?

11 ekonomistle gerçekleştirilen beklenti anketine göre, haziran ayında aylık enflasyonun yüzde 4,8 olacağı tahmin edildi.

Ankete göre haziran ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,8’lik artış gösterecek. Bu enflasyon verisi ise ocak ayında gerçekleşen yüzde 6,65’lik aylık enflasyonun ardından 2023’teki en yüksek aylık değere işaret edecek.

Ankette, 11 ekonomistin tahminleri yüzde 2,50 ile yüzde 5,50 arasında değişim gösterirken, geçen yılın haziran ayında aylık enflasyon yüzde 4,95 seviyesinde gerçekleşmişti.

Hazirandaki yüksek aylık enflasyonun en önemli nedeni olarak ise döviz kurlarında yaşanan hızlı artış gösterildi.

Ekonomistlerin tahminlerine göre yıllık tüketici enflasyonunun haziranda yüzde 39,59’dan yüzde 39,47’ye gerilemesi beklenirken; yıllık enflasyona ilişkin beklentiler, yüzde 36,30 ile yüzde 40,30 arasında değişim gösterdi.

Emekli maaşına zamda son senaryolar belli oldu Ekonomi Borç yapılandırmasında son gün! Ekonomi İşte haziranda fiyatı en çok artan ve azalan ürünler Ekonomi Tüm zamanların rekoru kırıldı Ekonomi