En düşük memur maaşı 32 bin TL mi olacak? Milyonlarca memurun gözü orada | Son dakika kulis bilgilerini paylaştılar

Milyonlarca memurun gözü kulağı hakem kurulunun vereceği karara çevrildi. Memurlar zam oranının ne kadar olacağını merakla bekliyor. Peki en düşük memur zammı ne kadar olacak? Hakem kurulu kararını ne zaman açıklayacak? İşte son dakika kulis bilgileri...

Abone ol

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti ile zam konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine yetkili konfederasyon Memur-Sen'in başvurusuyla 26 Ağustos'ta çalışmalarına başlayan kurul 4'üncü kez bir araya geldi.

KURULUN KARARI GEÇERLİ OLACAK

Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında saat 14.00'te başlayan toplantıda, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 ve 2025'te yapılacak zam oranının kararlaştırılması bekleniyor. Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek.

NE OLMUŞTU?

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi.

ÇALIŞMANIN BUGÜN BİTMESİ ZAYIF İHTİMAL

Gazeteci Abdulkadir Selvi katıldığı bir televizyon programında "Bugün çalışma bitirilebilir. Ancak yarın 30 Ağustos ve resmi tatil olduğu için iş perşembeye kalabilir. Bugün açıklama gelebilir ama zayıf bir ihtimal." ifadelerini kullandı.

 YÜZDE 44-45 ARTIŞ

Gazeteci Mustafa Ertekin ise yapılacak zam oranına ilişkin tahminini açıklarken "Uzlaşı çıkacağını düşünüyorum. Öngörüm ise yüzde 44-45 bandında bir rakamın çıkacağını düşünüyorum. 3 turdan sonuç alınmayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan da devreye girdi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de bir çalışma yapılıyor." dedi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 30-32 BİN TL OLABİLİR

Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal ise konuya ilişkin "Hakem heyetinden yüzde 40-45 arasında bir rakam gelirse en düşük memur maaşı 22 bin TL'den 30-32 bin TL civarına çıkacak." yorumunda bulundu

Gine'den Türkiye açıklaması Ekonomi Hakem Heyeti 4'üncü kez toplandı Ekonomi Ek MTV'nin ilk taksit tarihi uzatıldı! Ekonomi Öğrencilere KDV'siz telefonla ilgili ayrıntılar netleşti Teknoloji