Emeklilere 5000 TL ikramiye ödeme tarihleri: Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman ödenecek, hesaplara ne zaman geçecek?

Çalışan emekliye 5 bin ikramiye ödemesine dair gelişmeler yakından takip ediliyor. Son dakika gelişmesi ise Çalışan emeklilere 5 bin TL ödenmesini öngören teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Peki, emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi ne zaman yapılacak? Hesaplara ne zaman geçecek?

Abone ol

Emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan "Çalışan emeklilere de 5 bin lira ödenecek" açıklaması yapmıştı. Konuya dair çalışmalar tamamlanmış ve ilk etapta ödeme almayan 4 milyon 689 bin emekli de 5 bin lira ikramiye alacak. Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ödemesi teklifi Meclis'ten geçti. Peki, emeklilere 5000 lira ödeme ne zaman yapılacak? Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman hesaplara geçecek? İşte detaylar...

TEKLİF TBMM'DEN GEÇTİ!

Çalışan emeklilere verilen 5 bin liralık ikramiye teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Buna göre, 2023 Ekim ödeme döneminde gelir, aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5 bin lira tutarındaki ödemeden, gelir, aylık almaktayken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin belirtilen işyerlerinde çalışan emekliler de yararlanacak.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN LİRA İKRAMİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bildiğiniz gibi Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" dedi.

Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı Ekonomi 9 kadın elbirliğiyle tekstil üretiyor Ekonomi Asgari ücret görüşmeleri Aralık ayında Ekonomi Bakan Şimşek'ten büyüme açıklaması! Ekonomi