Emeklilere cumhuriyetin 100. yılına özel verilecek olan 5000 TL'lik ikramiye ne zaman hesaplara yatacak?

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdelediği cumhuriyetin 100. yılına özel bir kereye mahsus verilecek olan emekliler cumhuriyet ikramiyesi ne zaman hesaplara geçecek? İkramiyeden kimler yararlanacak? Beklenen tarih ve detaylar belli oldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde açıkladığı emeklilere 100. yıl ikramiyesinin detayları belli oldu. 

Cumhurbaşkanı, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunarak ikramiyenin 5000 TL tutarında olacağını söyledi.

Peki, emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi, ne zaman verilecek?

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Bütçemize maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak" dedi.

EMEKLİLERE 29 EKİM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Yaklaşık 17 milyon emekli Ramazan ve Kurban Bayramı'nda iki kez ikramiye alıyor. Bu yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, üçüncü ikramiye ödenmesi yapılacak.

Ödemelerin Kasım ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor. 

Yağış ve rüzgar nedeniyle açılamadılar! Balık fiyatları arttı Yaşam Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar! "Altına olan talep düşecek" Ekonomi IMF Türkiye büyüme tahminini 2.8'den 3.25'e yükseltti Ekonomi Elon Musk Türkiye'ye Tesla fabrikası mı kuruyor? Dünya