Emekli maaşlarının artmasının ardından gözler Bayram ikramiyesine çevrildi! Konuyla ilgili AK Parti’den açıklama geldi… Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin zam oranları belli oldu. Zam oranlarından sonra emeklilerin şimdiki odağı bayram ikramiyesi! Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesine ilişkin detaylar Meclis’te gündeme geldi. Emekliler ikramiyelerinin en az 2 bin TL olmasını bekliyor. İşte merakla beklenen ikramiyeye dair detaylar…

Abone ol

Emeklilerin maaş zammı belli olmasının ardından gözler şimdi emeklilere verilen bayram ikramiyesine çevrildi. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen iki ikramiyenin bedeli 1100 TL ama sokaktaki beklenti ikramiye tutarının daha da arttırılması yönünde.

Söz konusu zam EYT düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 15 milyon emekliyi ilgilendiriyor. Eğer maaşlara uygulanan yüzde 30’luk zam ikramiyeye de uygulanırsa emeklinin bayram ikramiyesi 1100 TL’den 1430 TL’ye yükselecek.

Kanal D Haber’in sokakta mikrofon uzattığı emekliler bayram ikramiyesi ile ilgili “Artsın tabi, artmasını istememek olur mu? En azından 2 bin TL olması lazım” talebinde bulundu.

YÜZDE YÜZ ZAM İDDİASI 
Sokakta mikrofon uzatılan emeklilerin beklentisi 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında. Bundan dolayı kulislerde iki bayram için ikramiyelere yüzde 100 yapılabileceği de konuşuluyor.

"CUMHURBAŞKANIMIZ MİLLETİMİZDEN GELEN BU TALEBE OLUMLU TAVIR GÖSTERECEK"
Bayram ikramiyeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti milletvekili Hüseyin Yayman ‘Bayram ikramiyelerin durumu ne olacak?’ sorusuna şu yanıtı verdi:
“Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın kendisine milletimizden yönelen bu talebe karşı da olumlu bir tavır gösterecek. Ben bu çağrıları cumhurbaşkanımızın duyacağına inanıyorum. İnşallah bu konuda da milletimize mahcup olmayacak bir zam oranı yapılacaktır.”

SON SÖZ TBMM'DE
Dün Meclis’te yaptığı açıklamada AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ikramiyelerle ilgili ‘O yürütme organın işi’ diyerek Bakanlar Kurulu’nun işaret ederken “Yürütme organı bu şekilde bir talepte bulunursa TBMM gereğini yerine getirir” ifadelerini kullandı.

14 Ocak güncel döviz kurları Ekonomi 14 Ocak 2023 güncel canlı altın fiyatları Ekonomi Avrupa ve ABD'de Tesla satışları düştü Dünya "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin 6’ncı etap kura çekiliş tarihi belli oldu Ekonomi