Elinde bu telefondan olanlar saklasın! Artık antika oldular değeri 10 bin lira

Bir döneme damga vuran telefonlar Kahramanmaraş'taki bir antikacıda satıcısını memnun eden rakamlara gidiyor. Artık antika görevi gören telefonlar 10 bin TL'ye kadar alıcı buluyor.

Kahramanmaraş'ta Demirciler Çarşısı'ndaki bir antika dükkanında 100 yıl öncesine ait antika telefonlar gelecek kuşağa aktarılıyor. Antika telefonlara meraklılarının yoğun ilgisinin olduğunu belirtilirken, fiyatlarının ise 400 TL ile 10 bin TL arasında değiştiği öğrenildi.

"YÜZYILA HİTAP EDİYOR"
Antika dükkanında eski ve tarihi olan telefonları sergilediğini belirten Ali Nurlu şunları kaydetti:
"Bu telefonlarımızın özelliği yeni nesil bunları bilmiyor. Yeni nesillere bu telefonların tanıtımını yapıyoruz. Bu telefonları hiç görmedikleri için fotoğraflarını çekiyorlar. Çalışma sistemlerini merak ediyorlar ve onları soruyorlar. Buradaki telefonlar yüzyıla hitap ediyor.

"HALA İŞLEVİNİ GÖREN TELEFONLAR"
Buradaki telefonlara bazılarının ekonomik gücü yetmiyor ama ekonomik gücü olanlar alıp gidiyor. Telefonlar hala işlevini gören telefonlar. Meraklı olanlar geldiklerinde biz bunları televizyonda görmüştük diyorlar."


Antika telefonlarda bir yanlış yapıldığında işlemin tekrardan başlandığına dikkat çeken Nurlu, "Şimdiki telefonlarda bile gençler birisini aradığında zaman aldığında dahi tahammül etmiyor. Ama eski insanlar eski telefonlarla sabırla karşı tarafa telefonu düşürmeye çalışıyorlardı" ifadelerini kullandı.

Telefonların eskiliğine göre fiyatının değiştiğini de aktaran Nurlu, "Antika telefonlar bulunması çok zor olan telefonlar. Ürünlerin birçoğu dışarıdan geliyor. Antika telefonların fiyatı ise 400 TL ile 10 bin TL arasında değişiyor" diyerek bilgi verdi.

“Merkez Bankası bozuk para dağıtım işini PTT'ye verdi, sabahın 7’sinde PTT’lerde sıraya giriyoruz” Ekonomi İki yıldır dinmeyen anons: Acil eleman aranıyor Ekonomi Restoranlarda fiyat sabitleniyor! Haberet'e özel açıklamalar Ekonomi 2 ilde petrol keşfi! Ekonomi Ekrem İmamoğlu sözünü unuttu! İSPARK'a bir zam daha yapıldı Ekonomi Toplanan bağışlarla kaç konut yapılabilir? | VİDEO Gündem Fındık üreticisine sevindiren haber Ekonomi 1 adet pırlanta fiyatına 6 tane mozanit taş alınabiliyor Ekonomi Bakan Bilgin: EYT Mart ayında neticelenir Ekonomi Şırnak Namaz Dağı’nda petrol araması için sondaj çalışması başladı Ekonomi Trabzon Limanı tarihinde ilk kez kış mevsiminde Kurvaziyer gemiyi ağırlıyor Ekonomi Saç traşı artık 100 TL Ekonomi