Düşüş trendinin ardından yükseliş başlıyor! Altın yatırımcıları dikkat İslam Memiş tarih ve rakam verip uyardı: Yeni rekor yolda

Troy Kıymetli Maden tarafından düzenlenen “Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri” raporunda, küresel olarak merkez bankalarının faiz artırımlarının fren yapması, doların alım gücünün ve küresel risk iştahındaki gerileme; kıymetli madenlere (altın, gümüş) ilginin artmasını sağlayacağının altı çizildi. Bu raporu Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'e sorduk! Memiş, "son demler" diyerek ve yatırımcılara, düğün yapacaklara seslendi ve tarih vererek uyardı. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Kıymetli maden ticaretinde Türkiye’nin öncü firmalarından Troy Kıymetli Maden Ticaret A.Ş, “Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri” raporunu Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Haberet.com'da değerlendirdi.

İslam Memiş altın yatırımcılarına, düğün yapacaklara "son demler" diyerek seslendi. Memiş, hem tarih hem de rakam vererek uyardı. Altın düşecek mi, yükselecek mi, almalı mı, satmalı mı? 

1450-1550 SEVİYESİNE ÇIKACAK
İslam Memiş' tahminlerini şu ifadelerle aktardı:

"2023 yılındaki öngörüm altın ONS fiyatında 2350 dolar, gram altın/TL fiyatında 1450-1550 lira seviyesine kadar yükseliş olacağı.

YATIRIMCI İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSAT
Şu anda altın ONS fiyatında yaşanan geri çekilme, (FED'in burada önemli bir etkisi var) kısa vadeli bir çekilme var ancak, özellikle dolar/TL kurunun içerde baskılanması, gram altın yatırımcısı için bulunmaz bir nimet aslında çok büyük bir fırsat.

GRAM ALTIN SON DURUM
Gram altın TL fiyatı 1114 TL seviyesinde yıla başladı. Şu anda 1133 lira seviyesinde piyasalarda."

EKRAN FİYATLARI UYARISI
Memiş, ekranlarda görülen rakamlara hiç kimsenin inanması gerektiğini belirterek "Ekranda 24 ayar altının 1112 TL olduğunu gösteriyorlar, halbuki serbest piyasada 20 TL daha yüksek.

Dolar/TL kurunu, 18,88 TL seviyesinde gösteriyorlar, bu da bir yanılgı, dolar/TL kuru 19,09 lira seviyesinde serbest piyasalarda." dedi ve ekran fiyatlarıyla piyasa fiyatlarını ayırt etmek gerektiğinin altını çizdi.

"ALTIN FİYATLARI DÜŞTÜ SANIYORSALAR BÜYÜK BİR GAFLET İÇİNDELER"
Memiş açıklamalarına şöyle devam etti:

"Vatandaş altın fiyatları düştü diye kanıyorsa büyük bir gaflet içinde. Böyle bir şeye inanmasınlar. Gram altın TL fiyatı şu anda 1132-1133 TL aralığında dengeleniyor.

1128 lira destek seviyesi, orta ve uzun vadede yatırımcılar için mutlaka alım fırsatları veriyor. Altın borcu olanlara, düğün yapacak olanlara, buralar dip seviyesi alım yeri."

HIZLI YÜKSELİŞLER İÇİN TARİH VERDİ
İslam Memiş, önümüzdeki aylarda hızlı yükselişler beklediğini belirterek, "Haziran'dan sonra yaz aylarında, düğün sezonunda 1550 TL seviyelerini görebilir.

"BOZDURMAYIN, ALIN"
Altın bozdurmak isteyenler bozdurmamalı, acele etmemeli. Altın alacak olan vatandaşlar elini çabuk tutmalı.

"YENİ REKORLAR YOLDA"
Altının gram fiyatı 2022 yılında dolar/TL kurundan destek alarak % 43 değer kazandı. Altının ONS fiyatı, gram altına destek verecek. Dolayısıyla gram altında yeni rekorlar yolda. Mutlaka alınması gerekiyor. Son demler son şanslar.

DEPREMİN ALTINA ETKİSİ
-Ocak ayında altın 1190 TL seviyesindeydi. Şu an bir düşüş var. Depremin altına bir etkisi oldu mu?

"Altının ONS fiyatı 1900 dolar seviyesindeydi. 150 dolar civarında bir satış oldu. Dolayısıyla gram altın bundan etkilendi."

TROY KIYMETLİ MADEN TİCARET A.Ş, “KIYMETLİ MADENLER 2023 YILI BEKLENTİLERİ” RAPORU
Raporda yatırımcıların “güvenli liman” olarak gördükleri altının 2022'de bu rolünü gerçekleştiremediği ve seneyi kayıpla tamamladığının belirtilirken, altının bu sene ons bazında 2000 doları geçerek yeni bir rekor seviyeye yükselmesinin beklendiğinin altı çiziliyor. Troy Kıymetli Maden raporunda, 2023’ün altının yanıda gümüş, platin ve paladyum gibi kıymetli madenlerin kazançları bakımından pozitif bir sene olacağının altı çizildi.

ALTIN YENİ REKOR SEVİYESİNİ DENEYECEK
Troy Kıymetli Maden “Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri” raporunda, geçen yıl başta FED olmak üzere gelişmiş ülke merkez bankalarının sert faiz artırımlarının altın fiyatlarının baskılanmasına neden olduğu belirtildi. Raporda, “geçen yıl altın açısından oldukça hareketli sayılacak bir yıl oldu, ancak net bir şekilde yön tayin edemedi. Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının yarattığı etkiyle 2.070 dolar/ons seviyesine kadar çıkan altın fiyatları, yılı başladığı seviyenin bir miktar altında 1.824 dolar/ons seviyesinde tamamlayabildi” değerlendirmesine yer verildi.

ALTIN FİYATLARI DAHA DA İVMELENECEK
2023’ün faiz artırımlarının hızının yavaşlayacağı, enflasyonun daha da kontrol altına alınacağı bir yıl olacağının beklendiğine dikkat çekilen raporda, “Faiz artırım hızında yavaşlama olmasının yanı sıra 2023 küresel risk algısının da azaldığı bir yıl olacak. Ayrıca pandeminin etkilerinin tamamen ortadan kalktığı özellikle Çin’in de diğer ülkelerle uyumlu olarak kısıtlamaları kaldırdığı bir yıl olacak” analizine yer verildi. Raporda, bu beklentiler ışığında bu yıl altını güçlendirecek ana unsurun doların alım gücündeki zayıflık olduğunun altı çizildi. Doların alım gücünün zayıflığının yanı sıra FED’in izlediği şahin politikaları gevşetmesi, faiz artırımının hız kesmesi ve küresel risk iştahının durumunda altın fiyatlarının daha da ivmeleneceğine dikkat çekilen raporda, altının bu yıl ons bazında yeniden 2000 doları aşarak, yeni bir rekor seviye kaydetmesinin beklendiği vurgulandı.

GÜMÜŞ YÜKSELİŞE GEÇECEK
Troy Kıymetli Maden “Kıymetli Madenler 2023 Yılı Beklentileri” raporunda, geçen yılı artıda kapatan ve bu yıla 23,96 dolar/ons seviyesinde başlayan gümüşe olan fiziki talebin arttığına dikkat çekildi. Artan taleple stokların azalmasının bağlı olarak 2023 yılında gümüş fiyatlarının artacağı belirtilen raporda, “Elektrikli araçlardan, 5G teknolojisine, güneş enerjisinden birçok yeni teknolojiye kadar kullanım alanı artan beyaz maden, artan talep karşısında zayıflayan arz yapısıyla dikkat çekiyor. COMEX ve LBMA kasalarından gümüş çekimlerinin arttığı gözlemlenirken önümüzdeki günlerde stoklardaki bu azalışın gümüş fiyatlarına yansımasını bekliyoruz” değerlendirmesi yapıldı. Raporda, bu koşullarda bu yıl gümüşün yeniden 35 dolar/ons seviyesine kadar çıkmasını beklendiği vurgulandı.

ALTINDA YENİ REKOR YOLDA
Raporda, bu beklentiler ışığında bu yıl altını güçlendirecek ana unsurun doların alım gücündeki zayıflık olduğunun altı çizildi. Doların alım gücünün zayıflığının yanı sıra Fed’in izlediği şahin politikaları gevşetmesi, faiz artırımının hız kesmesi ve küresel risk iştahının durumunda altın fiyatlarının daha da ivmeleneceğine dikkat çekilen raporda, altının bu yıl ons bazında yeniden 2000 doları aşarak, yeni bir rekor seviye kaydetmesinin beklendiği vurgulandı.

EYT ile emekli olanlar ne kadar maaş alacak? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı... Gündem Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? Ekonomi Dolar ne kadar, kaç lira? Euro kaç TL? Ekonomi SGK'dan EYT açıklaması Ekonomi