İstanbul'da Dünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Toplantısı Yapıldı

Küresel ticaretin engelleri ve iklim değişikliği temasıyla İstanbul'da önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Abone ol

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'da düzenlenen Genel Konsey Toplantısı'nda küresel ticaretteki engellerin, Türkiye gibi büyümek isteyen ekonomilere zorluklar çıkardığını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, "Adil, dengeli ve serbest ticaret konusundaki kararlılığımız tüm hızıyla devam ediyor," ifadelerini kullandı.

Toplantı Öncesinde Ticaret Bakanı da Yer Aldı

WCF Avrupa ve Asya Zirvesi öncesinde düzenlenen toplantıya Ticaret Bakanı Ömer Bolat da katıldı. Hisarcıklıoğlu, korumacılığın son yıllarda arttığına dikkat çekerek, bunun global ticareti olumsuz etkilediğini ve özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ)'lerin zor durumda kalabileceğini söyledi.

Uluslararası İşbirlikleri ve KOBİ Destekleri

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Başkanı Philippe Varin, ticaret odalarının uluslararası işbirliği açısından önemine vurgu yaptı. Varin, dünya genelinde ticari engellerin arttığına ve iklim değişikliğinin ekonomik gelişimi tehlikeye attığına işaret etti. ICC Genel Sekreteri John W.H. Denton ise, Türkiye'nin çok taraflı ticaret sistemindeki kritik rolünü öne çıkardı.

Zirve Başarıyla Gerçekleştirilecek

WCF Avrupa ve Asya Zirvesi, yarın İstanbul'da yapılacak ve 62 ülkeden 800'den fazla iş insanını bir araya getirecek. Zirvenin açılış konuşmalarını önemli isimler yapacak. "İklim Değişikliği İçin İşbirlikçi Yaklaşım" ana temasıyla düzenlenecek zirve, iklim değişikliği ve yenilikçi çözümler üzerine odaklanacak.

Dünya Odalar Federasyonu (WCF) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İstanbul'da gerçekleştirilecek WCF Avrupa ve Asya Zirvesi öncesinde WCF Genel Konsey Toplantısına katılarak konuşma yaptı.

Nobel Ekonomi Ödülü bir Türk'e Dünya Memurlara servis hizmeti devam edecek Ekonomi Kocaeli'de Öğrenciler Elektrik Üretmek İçin Pedal Çeviriyor Gündem Trendyol, Azerbaycan'da Büyümeyi Hedefliyor Ekonomi