14 Ocak güncel döviz kurları

Dolar ne kadar oldu, dolar bugün kaç lira? Dolar ve Euro kurları gün içinde defalarca kontrol ediliyor. Yatırımcısı, dolar ve avronun kaç lira olduğunu merak ediyor. Peki, bugün dolar ne kadar, Euro kaç lira oldu? İşte 14 Ocak güncel döviz kurları

Abone ol

ABD'den gelen enflasyon verilerinin Fed'in faiz artırım hızını yavaşlatması beklentilerini artırmasıyla dolar endeksi yedi ayın en düşük seviyesine gerilerken, dolar/TL 18,80 seviyesine yakın seyrini sürdürüyor. Peki, dolar/TL ne kadar? Euro kaç lira? Güncel döviz kurları haberimizde.

DOLAR NE KADAR OLDU?

USD

18,7794 18,8182

Euro

20,3339 20,4273

İngiliz Sterlini

22,9779 23,0155

ABD para birimini diğer altı para birimine karşı ölçen dolar endeksi, seansın başlarında haziran ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Dolar endeksindeki bu gerilemede en önemli faktör ABD TÜFE verisi olurken, dün açıklanan veri, enflasyonda zirvenin görüldüğüne dair umutları artırdı.

Fed politika yapıcıları ise ABD tüketici fiyatlarının aralık ayında ilk kez negatif bölgeye inmesi sonrasında enflasyonun gevşemesi konusunda rahatladıklarını ifade ederek merkez bankasının parasal sıkılaştırma hızını yavaşlatmasının önünün açıldığını söyledi.

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Pennsylvania'da yerel bir gruba yaptığı konuşmada, "Artık, 25 baz puanlık artışlar daha uygun olacaktır." dedi.

ABD Merkez Bankası (Fed), yıl içinde dört kez üst üste 75 baz puanlık artırımın ardından aralık ayında faiz oranlarını 50 baz puan artırmıştı. Ancak Fed Başkanı Powell, enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutması gerekebileceğini söylemişti.

14 Ocak 2023 güncel canlı altın fiyatları Ekonomi Avrupa ve ABD'de Tesla satışları düştü Dünya "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesinin 6’ncı etap kura çekiliş tarihi belli oldu Ekonomi Bedelli askerlik ücreti ve kıdem tazminatı tavanı belli oldu Ekonomi