Dolar 24 TL'ye düştü: Görenler şoke oldu

Bankacılık sistemlerinde 28 TL'yi gören Dolar kuru, dünyada en çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google'da 24 TL olarak göründü. Kullanıcılar, bu dalgalanma karşısında şaşkınlığını gizleyemezken, görünümün teknik arızadan kaynaklı olduğu belirtildi.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde TCMB'nin kararıyla birlikte yüzde 5 artan faiz kararının ardından gözler Dolar kuruna çevrilmişti. Son 3 gündür 28.10 TL dolaylarında işlem gören doları internet üzerinden aratanlar hayrete düştü. 

Dünyada en çok kullanılan arama motoru Google, dolar kuru hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kullanıcılara doların 24 TL'ye kadar gerilediğini gösterdi. 

Gördükleri karşısında şoka uğrayan kullanıcılar, banka hesaplarını kontrol ederek gerçek kuru öğrenmeye çalıştı. Olay, sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulan olaylardan birisi oldu.

Google'da Dolar/TL kurunun 24 TL dolaylarında gözükmesi sistemsel bir hata olarak değerlendirildi. 

Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra parası Gündem Motorine indirim gelmesi bekleniyor Ekonomi Cumhuriyet Bayramı ikramiye ödemesi 29 Ekim'de mi yatacak, ne zaman hesaplara geçecek? Ekonomi Milyonların gözü Ocak zammında! 12 bin liralık zam yolda Ekonomi