Doğalgaz faturaları “0” TL gelmeye başladı! Açıklamada bakın ne yazdı

Karadeniz gazının sisteme aktarılması ile 24 Nisan-1 Mayıs arasındaki doğal gaz faturalarından bedel talep edilmeyeceği duyurulmuştu. Çorum'un Sungurlu ilçesinde doğalgaz faturaları konutlara gelmeye başladı. Faturaların ödenecek tutar kısmında “0” TL yazarken faturanın açıklama kısmında yazanlar da dikkat çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’nda Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde Karadeniz gazı müjdesini vermiş, "Konutlarda doğalgaz 1 ay ücretsiz, vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

"BEDELİ 0 TL OLARAK GÖRECEKSİNİZ"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de bugün Bilecik'te "Bu ay gelecek faturalarda, evet tüketim değerini göreceksiniz, tüketim bedelini göreceksiniz, ama son satırda ödenecek bedeli sıfır olarak göreceksiniz" demişti.

'0' TL TUTARINDAKİ FATURALAR GELMEYE BAŞLADI
Çorumgaz firması tarafından doğalgaz faturaları evlere gönderilmeye başlandı. Doğalgaz faturası ‘0’ lira gelen Sungurlulu vatandaş Abdullah Kayış, bu duruma hem sevindi hem de yetkililere teşekkür etti.

FATURADAKİ YAZI DİKKAT ÇEKTİ
Faturalarda “Bu faturanıza esas tutar, Cumhurbaşkanlığı düzenlemeleri çerçevesinde Devlet tarafından karşılanmıştır. Karadeniz gazimiz hayırlı olsun” ibaresi bulunuyor.

'Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan başvuru sayısı açıklandı Ekonomi Et ve Süt Kurumu kasaplara et tedarik edecek Ekonomi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan fahiş kiralarla ilgili açıklama: Farkındayız, çözeceğiz Ekonomi Nebati'den enflasyon konusunda çarpıcı mesajlar Ekonomi