Deprem bölgesi için 450 milyon dolar! İşte Dünya Bankası'nın sağlayacağı destek kredisinin detayları

Dünya bankası, Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremler için bölgeye 450 milyon dolarlık yardım paketi hazırladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, işletmelere faizsiz kredi sağlanacağını duyurdu.

Abone ol

Dünya bankasının Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremler için bölgeye yapacağı yardım paketinin 450 milyon dolar olduğu belirtildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bölgedeki işletmelere faizsiz kredi sağlanacağını duyurdu.

YARDIM PAKETİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Dünya Bankası'nın Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri nedeniyle bölge halkı için hazırladığı yardım paketinin detaylarını aktardı.

Bakan Kacır, "Faizsiz kredinin hasar gören ve gelir kaybına uğrayan firmalara kullandırılacak" dedi.

Ayrıca hiç hasar görmese de gelir kaybına uğrayan firmaların da paketten yararlanabileceğini açıklandı.

Faizsiz, 24 ay ödemesiz, 36 ay vadeli krediler firma başına hasar durumuna göre 120 bin TL’den başlayarak ile 500 bin TL’ye kadar verilebilecek.

KOSGEB DEPREM BÖLGESİ İÇİN KREDİ SÜRECİNİ ORGANİZE EDECEK

Dünya Bankası ile görüşmelerin sonuçlandığını duyuran Bakan Mehmet Fatih Kacır, kredi kullandırmaya ilişkin KOSGEB’in teknik çalışmasını sürdürdüğünü belirtti.

Bakan Kacır, kurumun deneyimiyle bir ay içinde yardım paketinin hazır hale gelmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Paketin amacı, KOBİ’ler üzerindeki likidite baskısının hafifletilmesi, faaliyetlerinin eski haline gelmesine katkı verilmesi, çalışanların yeniden istihdamı ve kalıcı olarak ayrılanların yerlerine yeni istihdam oluşturulması olarak tanımlandı.

KREDİ SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Kredi paketinde toplam fonun yüzde 10’u kadınların sahip olduğu veya yönettiği KOBİ’lere ayrıldı. Bakan Kacır’ın verdiği bilgiye göre en fazla hasar gören firmalar 500 bin TL’ye kadar kredi kullanabilecek. Krediler, hasarsız ancak gelir kaybına uğramış grupta  120 bin TL olan kredi, hasar durumuna göre artarak, en ağır hasarlı grupta 500 bin TL’ye kadar çıkacak.

Kredi faizsiz olarak verilecek. Geri ödemeleri ise 24 ayı ödemesiz olmak üzere 36 ay olarak belirlendi. Kredi alan firmalar, iki yıl ödeme yapmadan, krediye son 12 ayda ödemiş olacak.

Merkez Bankası'nda rezerv artışı Ekonomi Üreticilerin şikayetleri ses buldu: Çiğ süte zam geliyor Ekonomi Elektrik tüketiminde yeniden rekor! Ekonomi Ticaret Bakanlığı'ndan yanıltıcı reklam yapanlara ceza yağmuru Yaşam