Canlı yayında 'Asgari ücret zammı şu anda belli' dedi ve rakamı açıkladı! Milyonları ilgilendiren Temmuz zammı için kesin konuştu: 12 bin TL olacak

Asgari ücrette flaş gelişmesi... Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Hükümetin 500 dolar sinyalinin ardından kulislerde zam oranı için birçok rakam öne çıkarken, uzmandan çok net bir açıklama yapıldı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında asgari ücret zammını rakam vererek açıkladı.

Haberin devamı için tıklayınız

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? Milyonlarca vatandaş merakla asgari ücret zammını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinenin ilk toplantısının ardından yaptığı açıklamada hayat pahalılığı ve enflasyonun altını çizerek; Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanacağı tarih belli oldu. Asgari ücret zammı için süreç 13 Haziran Salı günü resmen başlayacak. Yeni asgari ücret zammının düzenlenmesi için TİSK, TÜRK-İŞ ve hükümet yetkililerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yapacak. Herkes 'Asgari ücret zammı ne kadar olacak?' sorusuna cevap ararken, kulislerde en çok konuşulan rakam da ortaya çıktı.