Boykot Coca Cola'nın satışlarını yüzde 22 düşürdü

Dünya, Gazze'de soykırım yapan İsrail için tepkisini gösteriyor. Vatandaşlar da Gazze'nin yanında durduğunu soykırımcı İsrail'e destek veren markaları hayatından çıkararak gösteriyor. Türkiye'de Coca-Cola'nın satış hacmi 2023 yılında yıllık bazda yüzde 5,1; dördüncü çeyrekte de yüzde 21,8 geriledi.

Abone ol
  • 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye çocuk, kadın, yaşlı demeden soykırım yapmasıyla İsrail'e destek veren firmalara boykot başladı.

  • Dünyanın her yerinde tepkisini göstermek için sokaklara çıkan insanlar bununla kalmayıp boykotla da tavrını gösteriyor.

STARBUCKS'IN DEĞERİ 12 MİLYAR DOLAR DÜŞTÜ

  • Boykot nedeniyle Starbucks'ın piyasa değerinin 12 milyar dolar azaldığı daha önce basına yansımıştı.

COCA COLA KAYBINI KAP'A BİLDİRDİ

  • CCI tarafından KAP'a yapılan 2023 yılı raporuna açıklamaya göre, boykot sonrasında Coca-Cola'nın Türkiye satış hacmi yıllık bazda dördüncü çeyrekte yüzde 21,8 düştü.

"ORTA DOĞUDAKİ SİYASİ HUZURSUZLUĞA YÖNELİK HASSASİYETLER NEDENİYLE..."

  • Coca Cola İçecek'in (CCI) açıklamasında şu bilgiler verildi:

  • "Türkiye'de yıllık bazda %5,1; dördüncü çeyrekte ise %21,8 hacim düşüşü kaydettik."

  • "4Ç23'te bir önceki yıla göre yaşanan hacim gerilemesi, çoğunlukla maaş artışları öncesindeki düşük satın alım gücünden ve Orta Doğudaki siyasi huzursuzluğa yönelik hassasiyetler nedeniyle tüketicilerin harcama iştahının azalması ve buna mukabil hususi olarak seyrelttiğimiz pazarlama kampanyalarından kaynaklanmaktadır."

Bankaların faiz oranları güncellendi Ekonomi Microsoft 1900 kişiyi işten çıkarıyor Ekonomi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Dolar/TL son durum nedir? Ekonomi Çeyrek altın kaç lira oldu? Bugün gram altın ne kadar? İşte 26 Ocak 2024 güncel altın fiyatları Ekonomi