Bitcoin'i SEC vurdu! ETF onayı ile satış beklentisi yükselişi durdurdu

Kripto para piyasasının lideri konumundaki Bitcoin, 44 bin dolara çıktıktan sonra ETF tarihinin yaklaşmasıyla duraksamaya girdi. Kısa süreli 41 bin dolara düşen ve ardından 42 bin dolar bandında gezen Bitcoin'de duraksamanın nedeni olarak SEC gösterildi. ETF onayıyla 'kar satışı' beklentisi Bitcoin fiyatının yükselişini bir süreliğine durdurdu.

Abone ol
  • Blockchain teknolojisi kripto paralar üzerinden dünya gündeminden düşmüyor. Bitcoin öncülüğündeki piyasanın yükselişi kısa süreliğine duraksama yaşadı. 

BITCOIN FİYATI NEDEN DÜŞÜYOR

  • SEC'in spot Bitcoin ETF'lerine onay vermesi halinde kar satışları geleceği beklentisi Bitcoin'i şimdiden geriletiyor.
  • ABD'de SEC'in doğrudan Bitcoin' yatırım yapan ilk ABD borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylayarak beklentileri karşılaması halinde kripto piyasalarının kar realizasyonu yönünde tepki verebileceğini değerlendirmeleri Bitcoin'e satış getirdi.

  • Bitcoin son 24 saat içinde %2,62 değer kaybetti ve 42.298 dolardan işlem görüyor. Bitcoin bu yıl, kısmen ETF'lerin yeni talebi teşvik edeceği yönündeki beklentilerin etkisiyle %156 artış gösterdi.
  • Castle Island Management LLC'nin kurucu ortağı Nic Carter, Bloomberg TV'ye yaptığı açıklamada, piyasanın SEC'in 10 Ocak'tan önce spot Bitcoin ETF'leri için izin vereceğinden "neredeyse emin" olduğunu söyledi. Fonların orta vadede kripto yatırımcılarının tabanını genişleteceğini söylerken, daha yakın dönemde bir "haber satış olayı" olasılığını işaret etti.

MINA PROTOCOL GAZA BASTI

  • Blockchain'in en önemli sistemlerinden biri olan ve dünya genelinde 22 KB'lik hafifliğiyle öne çıkan Mina Protocol, Bitcoin'in düşüşüne aldırış etmedi.
  • Kısa süre önce 1 dolar altında olan Mina Protocol 1,35 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? Ekonomi Kabine toplantısı iptal edildi Gündem 5 bin TL ikramiye TBMM'de kabul edildi Ekonomi Bakan Şimşek'ten OVP mesajı Ekonomi