Motorine zam mı geliyor, ne kadar, ne zaman?

Döviz kurlarının yükselişi sonrasında motorine yeni zam gelmesi bekleniyor. Son olarak benzine 2,70 TL, motorine 1,37 TL zam gelmişti. Zam sonrasında motorin 22,16 liraya, benzin ise 24,02 liraya yükseldi. Peki, motorine ne zaman, ne kadar zam geliyor? İşte 17 Haziran güncel akaryakıt fiyatları...

Abone ol

Dolar kurunda yaşanan yükselişin etkisiyle motorin fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. Gelen son dakika habere göre gelen son zamlar sonrasında motorinin fiyatının 24 liraya ulaşacağı tahmin ediliyor. Peki, motorine ne zaman, ne kadar zam yapılacak? Benzin, motorin fiyatları son durum nedir?

MOTORİNE ZAM MI GELİYOR, NE KADAR, NE ZAMAN?

Motorine 20 Haziran’dan itibaren geçerli olmak 1,64 TL’lik zam bekleniyor. Bu zam ile birlikte, 28 Mayıs seçimlerinden bu yana motorine 4 lira 50 kuruş zam gelmiş olacak.

17 HAZİRAN 2023 AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu Yakası

Benzin fiyatı: 23,93 TL
Motorin fiyatı: 22,05 TL

İstanbul Avrupa Yakası

Benzin fiyatı: 23,92 TL
Motorin fiyatı: 22,05 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 24,34 TL
Motorin fiyatı: 22,51 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 24,37 TL
Motorin fiyatı: 22,63 TL

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu tek haneye düşüreceğiz Gündem Moody's Türkiye'nin kredi notuna ilişkin güncelleme yapmadı Ekonomi Konut fiyatlarında son durum? Ekonomi Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan 300 milyon TL hibe Ekonomi