Bakan Vedat Işıkhan'dan emeklilere 'ikramiye' müjdesi! Ne zaman hesaplarda olacak?

2024 yılı bütçesi ve 2022 yılı kesin hesabının görüşüldüğü Meclis'te milletvekillerine sunum yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan emeklilere verilecek olan 5 bin liralık ikramiye ile ilgili de konuştu. Işıkhan kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 2 gün sonra ikramiyenin hesaplarda olacağını bildirdi. Işıkhan ayrıca, “2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir” dedi.

Abone ol
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2024 yılı bütçesi ve 2022 yılı kesin hesabının görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerine sunum yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşları ve emekli ikramiyeleri ile ilgili konuştu.
  • Memur maaşlarının Ocak ayından itibaren yüzde 50 oranında artacağını ifade eden Işıkhan, şunları söyledi:
“Son 5 aylık TÜİK verilerine göre TÜFE, yüzde 33,66 olarak gerçekleşmiştir. Enflasyon farkı ile birlikte 2024 Ocak ayında memur maaşlarının yüzde 50 civarında artacağı tahmin edilmektedir”

“EYT'DEN FAYDALANANLARIN SAYISI 2 MİLYON"

  • Kamuoyunda EYT olarak bilinen düzenlemeyi hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Işıkhan, “Düzenleme ile 8 Eylül 1999 tarih ve öncesi sigortalılarımız için emeklilikte yaş şartını kaldırdık. Vatandaşlarımızın talep ettikleri bu beklentilerini karşıladık. EYT kapsamında düzenlemeden faydalanan kişi sayısı bugün itibarıyla yaklaşık 2 milyondur” diye konuştu.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN HESAPLARDA OLACAK?

  • Emeklilerimizin Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini 2 bin liraya yükselttiklerini aktaran Işıkhan, “Çalışmayan emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yaptık. Çalışan emeklilerimizin için de kanun teklifi TBMM’de kabul edilip Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak iki gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık. Yeni yılda bütçe doğrultusunda emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Para transferlerinde yeni FAST limiti belli oldu! Ekonomi Bakanlıktan sevindiren hamle! 1,3 milyar metrekarelik hazi arazisi çiftçilere kiralandı Ekonomi Merkez'den Türk lirası için yeni karar Ekonomi Son dakika! TCMB'nin rezervlerinde yeni rekor! Ekonomi