Bakan Vedat Işıkhan'dan çalışanlara asgari ücret mesajı: Asgari ücreti enflasyona karşı koruyacağız

Asgari ücret konusunda değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçici değil kalıcı refah çözümlerini üretmekten yana olduklarını söyleyerek "Asgari ücreti enflasyona karşı koruyacağız" dedi.

Abone ol
  • Milyonlarca çalışını yakından ilgilendiren asgari ücretin 2025 yılında ne kadar  olacağı merak edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan bir açıklama geldi.
  • "Asgari ücreti enflasyona karşı koruyacağız" diyen Bakanı Vedat Işıkhan ve sürecin adil bir şekilde yürütüleceğini söyledi.

"VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ 

  • Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, mevcut enflasyon oranı, makroekonomik dengeler ve satın alma gücü gibi birçok değişkeni dikkate aldığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtti.
  • Yeni Şafak Gazetesi'ne konuşan Işıkhan şöyle konuştu, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu mevcut enflasyon oranına, ülkenin makroekonomik dengelerine, satın alma gücüne ve daha birkaç değişkene daha dikkat ediyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşımızın refahını koruyup, geçici değil kalıcı refah çözümlerini üretmekten yanayız. Benim temel ilkem, felsefem de bu olacak. Geçen yıl aralık ayında nasıl bir yol izlediysek bu yıl da öyle bir yol izleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşımızın satın alma gücünü koruyacak, geliştirecek bir ücret seviyesinde olmasını ülkenin bir vatandaşı ve Bakanı olarak arzu ediyorum. Ancak bunu ben tek başına belirleyemiyorum. Çünkü işçi ve işverenin vereceği oranlar arasında bizim bir hakem rolümüz var."

"İŞÇİLER ÖNEMLİ PAYDAŞLARIMIZDIR"

  • İşçi ve işverenlerin talepleri arasında hakem rolü oynadıklarını da vurgulayan Bakan Işıkhan "İnşallah hayırlı bir noktada anlaşılır. Aralık ayının belli bir tarihinde bir araya geleceğiz. Türk-İş geçen sene işçileri getirdi. Belki benzer bir atak olursa bu sene işçileri ağırlamaktan da mutluluk duyarız. Zaten işçiler bizim paydaşlarımız." dedi. 
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sıklıkla vurguladığı gibi, kalıcı refah çözümleri üreterek vatandaşın refahını koruma amacında olduklarını ifade eden Işıkhan, "Geçen yıl aralık ayında izlediğimiz yol neyse, bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum." dedi.

"BELEDİYELERDEN 167 GAYRİMENKUL TAKAS TEKLİFİNDE BULUNULDU"

  • Belediyelerden SGK borçlarının tahsil edilmesi kararı üzerine borçları tecil ve taksitlendirilmesi ile alakalı işlemler için başvurular aldıklarını belirten Işıkhan, "Borçlarını ödemeye başlayanların yanı sıra, taksitlendirmek isteyen veya gayrimenkul teklifinde bulunan çok fazla belediye var" dedi.
  • Parti ayrımı gözetmediklerini idda eden Işıkhan, "Tüm belediyelerimize aynı hassasiyetle yaklaşım gösteriyoruz. Zira amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Borçları için belediyelerden 167 gayrimenkul takas teklifinde bulunuldu. Bu tekliflerle birlikte tüm işlemlerin süreci için birimlerimiz yoğun şekilde çalışıyor" ifadelerini kullandı. 

"HİÇBİR BELEDİYE LÜTFEN MAĞDUR EDEBİYATI YAPMASIN"

  • Işıkhan, şöyle devam etti: "Hiçbir belediye borçları konusunda samimi adım atıp da bizim kayıtsız kaldığımızı iddia edemez. Bu yapıcı tavrımıza rağmen herhangi bir adım atmayan belediyeler de maalesef var. Bunlara da en eski borçlardan başlamak üzere ödeme emirleri göndermek ve sonrasında haciz uygulamak durumundayız. Şunu çok net ifade edeyim, herhangi bir belediyeye icra uygulamışsak, emin olun bizim her türlü uzattığımız eli reddetmiştir, görmezden gelmiştir. Bu yüzden hiçbir belediye lütfen mağdur edebiyatı yapmasın."
Bakan Bolat'ın Açıklamaları Ekonomi İstanbul'da Dünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Toplantısı Yapıldı Ekonomi Nobel Ekonomi Ödülü bir Türk'e Dünya Memurlara servis hizmeti devam edecek Ekonomi