Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: En kötüsü geride kaldı

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, "En kötüsü geride kaldı." dedi. Şimşek, açıklamalarına, "Dezenflasyonun dengelenmeye eşlik edeceği bir döneme giriyoruz." sözleriyle devam etti. İşte ayrıntılar...

Abone ol
  • Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.
  • Şimşek'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
  • "En kötüsü geride kaldı! Geçmiş 12 ayın birikimli etkilerini içeren yıllık enflasyonda en yüksek seviyeyi bu ay gördük. Enflasyonla mücadelede geçiş dönemi böylece tamamlandı, dezenflasyon sürecine giriyoruz.
  • Enflasyonda kalıcı düşüş haziranda başlayacak. Yıllık enflasyon yüksek ihtimalle üçüncü çeyrek sonunda yüzde 50’nin altına gerileyecek.Dezenflasyon öngören piyasa yıllık enflasyonu 12 ay sonra yüzde 33,2, 24 ay sonra yüzde 21,3 bekliyor. Önümüzdeki dönemde beklentiler hedeflerimize daha da yakınsayacak.
  • Mali disiplini güçlendirerek dezenflasyon sürecine verdiğimiz destek artarak devam edecek. Fiyat istikrarına ulaşmak sabır ve zaman gerektiriyor, hedefimize ulaşmakta kararlıyız."

Bakan Şimşek, yeni açıklamada bulundu:

Dış dengedeki iyileşme devam ediyor. İhracatın yüzde 11,4 arttığı, ithalatın ise yüzde 10,3 daraldığı mayısta dış ticaret dengesi yıllık 6 milyar dolar iyileşti. Nisandaki geçici bozulmanın ardından dış ticaret dengesindeki iyileşme öngörülerimiz doğrultusunda devam etti. Son 20 yılda ortalama yüzde 3,8 olan cari açığın milli gelire oranının yıl sonunda yüzde 2,5 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz. Açığın daralması dış kaynak ihtiyacımızı azaltarak kalıcı rezerv birikimine imkan sağlayacaktır. Dezenflasyonun dengelenmeye eşlik edeceği bir döneme giriyoruz.
Haziran ayı kira tavan zam oranı belli oldu Ekonomi Mayıs ayı enflasyonu belli oldu Ekonomi İstanbul'da fiyatı en çok artan ürünler belli oldu Ekonomi Yargıtay'dan borcunu erken kapatanlar için emsal karar Ekonomi