Bakan Şimşek: Enflasyonda 2025'in ikinci yarısında tek haneye ulaşacak

Enflasyon verilerini ele alan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geriye dönük fiyatlama davranışındaki sertliğin, hizmet enflasyonunda düşüşün yavaş gerçekleşmesine yol açtığını ifade ederek "Haziranda başlayan dezenflasyon süreci devam ediyor. Bu dönemi önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacak ve enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayarak tek haneye ulaşacağımız istikrar dönemi takip edecek" diye konuştu.

Abone ol
  • Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayı ile ilgili enflasyon verilerini paylaştı.
  • Veriler senelik enflasyonun yüzde 50'nin altına gerilediğine işaret etti.
  • Böylece senelik enflasyon 3 senenin aakbinde ilk defa politika faizinin altına düştü.
  • Enflasyon verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çarpıcı bir açıklamada bulundu.

"GERİYE DÖNÜK FİYATLAMA DAVRANIŞI..."

  • Bakan Şimşek açıklamasında "Eylülde yıllık enflasyon bir önceki aya göre 2,6 puan düşüşle yüzde 49,4'e geriledi. Temel mal enflasyonu yıllık yüzde 28,3 ile görece düşük seviyedeyken geriye dönük fiyatlama davranışı kaynaklı katılık, hizmet enflasyonunda düşüşün yavaş gerçekleşmesine neden oluyor" dedi.

TEK HANELİ ENFLASYON İÇİN TARİH VERDİ

  • Tek haneli enflasyon için 2025 yılının ikinci yarısını işaret eden Bakan Şimşek, "Haziranda başlayan dezenflasyon süreci devam ediyor. Bu dönemi önümüzdeki yılın ikinci yarısında başlayacak ve enflasyonda kalıcı düşüşü sağlayarak tek haneye ulaşacağımız istikrar dönemi takip edecek. Tüm politikalarımızı fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda eşgüdüm içinde ve kararlılıkla uygulamayı sürdürüyoruz. Enflasyonu düşürmek sadece hayat pahalılığı sorununu çözmeyecek aynı zamanda vatandaşımızın refahını kalıcı olarak artıracaktır" ifadelerine yer verdi.
  • Bakan Şimşek'in o paylaşımı;
CHP Türkiye'nin Somali'de petrol aramasına tepkili Ekonomi Borsa açılışı yükselişle yaptı Ekonomi Kira zam oranı belli oldu Ekonomi Eylül ayı enflasyon verileri belli oldu Ekonomi