Bakan Kacır: Çok iddialı hedeflerimiz var

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yılın ilk çeyreğinde sanayi yüzde 4,9, bilgi ve iletişim faaliyetleri yüzde 5,5 büyüdü. Türkiye, güven veren yatırım ortamıyla emin adımlarla yoluna devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Abone ol
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabı üzerinden TÜİK tarafından açıklanan senenin ilk çeyreğine ilişkin büyüme verilerine yönelik paylaşımda bulundu.

 

"SON 15 ÇEYREKTİR KESİNTİSİZ BÜYÜMEMİZ SÜRDÜ"

  • Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 5,7 büyüdüğüne dikkati çeken Kacır, "Böylelikle son 15 çeyrektir kesintisiz büyümemiz sürdü. Bu dönemde sanayinin büyümesi yüzde 4,9, bilgi ve iletişim faaliyetlerinde büyüme yüzde 5,5 olarak gerçekleşti. Türkiye, güven veren yatırım ortamı ile emin adımlarla yoluna devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.
  • Bakan Kacır, tüm verilerin Türkiye'nin plan ve programlarının işlediğini teyit ettiğine işaret ederek, verimliliği ve yüksek teknoloji üretimini artırarak ülkenin büyümesini devam ettireceklerini ve kalıcı refah artışını sağlayacaklarını kaydetti.

'ÇOK İDDİALI HEDEFLERİMİZ VAR'

  • Ayrıca, yenilenebilir enerjinin, enerjide dışa bağımlılığa, arz güvenliğine ve artan enerji talebine çözüm olacağını vurgulayan Bayraktar, Türkiye'nin yenilenebilirde özellikle güneş ve rüzgarda büyük bir potansiyeli olduğunu söyledi.
  • Bayraktar, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı verilerine göre, Türkiye'nin yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünyada 11'nci sıraya yükseldiğini, Avrupa'da ise 5'nci sırada yer aldığını vurgulayarak, "Önümüzdeki 12 yıl için çok iddialı hedeflerimiz var. Toplamda 60 gigavat güneş ve rüzgarda ekstra kapasite eklemek istiyoruz" dedi.
  • Eskişehir'de dünyanın sahadaki en büyük ikinci nadir toprak elementleri rezervini bulduklarını ifade eden Bayraktar, burada kurulması planlanan endüstriyel tesis konusunda Avrupa ile iş birliği yapabileceklerini söyledi.​​​​​​​
Bakan Alparslan Bayraktar'dan büyükelçilere yatırım çağrısı Ekonomi TÖDEB, Türkiye'yi fintek üssü yapacak Ekonomi Bakan Şimşek yüzde 5,7'lik büyümeyi değerlendirdi Ekonomi Şehirlerarası otobüslerde emekliye yüzde 20 indirim Ekonomi