Avrupa Merkez Bankası'ndan ikinci faiz indirimi

Avrupa Merkez Bankası (ECB), politika faizini açıkladı. Banka, piyasa beklentileri doğrultusunda üç temel politika faizini 25 baz puan düşürdü.

Abone ol
  • Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentilerine uygun olarak zayıflayan ekonomi karşısında üçüncü kez faiz indirimi yaptı ve üç temel politika faizini 25 baz puan düşürdü.

MEVDUAT FAİZ ORANI YÜZDE 3,50’DEN YÜZDE 3,25’E DÜŞTÜ

  • ECB, para politikası kararlarını açıkladı ve mevduat faiz oranını yüzde 3,50’den yüzde 3,25’e indirdi.
  • Aynı zamanda banka, refinansman faizi ve marjinal borçlanma faizini de 25 baz puan azaltarak sırasıyla yüzde 3,40 ve yüzde 3,65 seviyelerine çekti.
  • Bu yılın para politikasıyla ilgili 7. toplantısında, refinansman faizi ve marjinal fonlama faizi Mart 2016'dan, mevduat faizi ise Eylül 2019'dan bu yana üçüncü kez indirildi.

ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKTİ

  • ECB’nin bugünkü kararı, Avro Bölgesi genelindeki yavaşlayan ekonomik büyüme ve eylül ayında yüzde 2'lik hedefin altında kalan yüzde 1,7'lik enflasyon verisinin ardından geldi.
Türkiye'den Kıbrıs'a Önemli Destek Gündem Cevdet Yılmaz'dan bütçe açıklaması Ekonomi 750 TL savunma payı kesilmesi tekliften çıkarıldı Ekonomi TBMM'de tüketiciyi koruma teklifi Ekonomi