Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanıyor?

Asgari ücret için milyonların gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonunda. Hükümet temsilcileri ile işçi, işverenin bir araya geleceği komisyonda temmuzda asgari ücret ne kadar olacak belirlenmeye çalışılacak. Asgari ücret, ocak ayında yapılan zam ile 8506 lira olmuştu. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Abone ol

Asgari ücret için kritik toplantı tarihi yaklaştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, temmuzda yapılacak ara zam için toplantılara başlıyor. İşçi, işveren ile hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı heyecanla bekleniyor. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret nasıl belirleniyor? Asgari ücret ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANIYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı 13 Haziran'da yapılacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında 4 kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret için beklentiler, 500 dolar civarında. Dolar kurunun ne kadar olacağı tam olarak bilinmiyor. Bu yüzden uzmanların beklentileri, 11,500 TL ile 12,500 TL arasında değişiyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanacak Ekonomi Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? 12 Haziran güncel altın fiyatları Ekonomi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Boğazlarımızda ülkeye döviz girişini artıracak tarihi bir adım Ekonomi İkinci el otomobile zam yolda! Ekonomi