Asgari ücret ilk toplantısı ne zaman, saat kaçta? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonları ilgilendiren asgari ücret ilk toplantısı bugün yapılacak. 2024 asgari ücret ne kadar olacak merak edilirken Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde toplanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete bir kez zam yapılacağını açıkladı. Peki, asgari ücret ilk toplantısı ne zaman? Asgari ücret ne kadar olacak?

Abone ol

Asgari ücret 2024 için ilk toplantı bugün yapılacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde toplanıyor. Milyonların gözü bu toplantıda olacak. Peki, 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ilk toplantısı saat kaçta başlayacak?

ASGARİ ÜCRET 2024 NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter" açıklaması yaptı. Asgari ücret, temmuz ayında yapılan zamla 11 bin 402 lira olmuştu. Uzmanların tahminlere göre asgari ücret pazarlığı, minimum 15 bin 700 liradan başlayacak.

Temmuz ayından sonraki 4 aylık enflasyonun yüzde 29,4 oranında gerçekleştiği ve kasım ile aralık ayında yüzde üç civarında olması ile altı aylık enflasyonun yüzde 3703 olacağı tahmin ediliyor. Bu orana refah payının eklenmesi ile beklenen zam oranı yüzde 42-43. Bu durumda asgari ücretin 2024'te 17 bin lira olması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET İLK TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari ücret, 15 üyeden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Hükümet, işçi ve işveren temsilcileri, 4 kez toplanır. Bu yıl, 2024 asgari ücret belirlemek için ilk toplantı 11 Aralık 2023 Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde yapılacak. Toplantı saat 14.00'te başlayacak.

İşsizlik oranı yüzde 8,5'e düştü! Ekonomi Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Döviz kurunda haftanın ilk rakamları Ekonomi Haftanın ilk gününde gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? Ekonomi Asgari ücrette ilk toplantı gerçekleştirildi Gündem