Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 1. güç ünitesi, iç koruma kabuğu montajı yapılarak tamamlandı

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını büyük ölçüde ortadan kaldıracak Mersin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde önemli bir eşik daha geçildi. Mersin'in Gülnar ilçesinde çalışmalara devam edilen santralden sevindirici haber geldi! Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 1. güç ünitesinin iç koruma kabuğu montajı tamamlandı.

Abone ol

Akkuyu Nükleer AŞ'den, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden santralde önemli bir aşama kaydedildiği yönünde bir açıklama geldi.

AĞIRLIĞI: 215 TON!
Yapılan açıklamaya göre Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 1. güç ünitesinde iç koruma kabuğunun kubbesi, tasarımdaki mevcut konumuna yerleştirilerek koruma döngüsü başarılı bir şekilde tamamlandı.
3,5 ay süren çalışmaların ardından montaja uygun hale gelen iç koruma kabuğunun kubbesi, yarım küre şeklinde ve 215 ton ağırlığında. Bu kubbeyi 62 metre yüksekliğe kaldırmak amacıyla özel olarak 75 ton ağırlığında bir travers tasarlandı ve üretildi.

İç koruma kabuğunun kubbe kısmının betonlanmasının ardından ikinci adım olan dış koruma kabuğunun inşaat ve montaj çalışmalarına başlanılacağı öğrenildi.

BU YILIN EN ÖNEMLİ OLAYI: AKKUYU NGS!
Santralin inşaatında önemli bir dönüm noktasından geçildiğini belirten Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zoteeva, "Bu yılın en önemli olayı olan Akkuyu NGS sahasına taze nükleer yakıtın teslim edilmesine yaklaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü için 1. ünitenin tamamlanmasından önce dış koruma kabuğu ve diğer kabul işlerini gerçekleştirmeyi planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nda tarih netleşti Ekonomi Memur maaş zammı ne kadar olacak? Ekonomi Enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Ekonomi 2023 pasaport ücretleri ne kadar oldu? Ekonomi