Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde İlk Reaktör İnşaatı Tamamlanma Aşamasında

Akkuyu Nükleer AŞ, güç santralinin ilk reaktöründe inşaat sürecinin son aşamasına gelindiğini duyurdu.

Abone ol

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaat sürecinin plana göre ilerlediğini açıkladı. Sezemin, "Birinci güç ünitesinin işletmeye alınması için tüm gücümüzü ve imkanlarımızı seferber ettik." dedi.

Birinci Ünite Son Aşamada

Sezemin, Akkuyu NGS projesinin inşasında birinci ünitenin inşa sürecinin son aşamasına geldiğini belirtti. "Tüm ekipmanlar kuruldu ve kontroller titizlikle gerçekleştiriliyor." ifadesinde bulundu.

İkinci Ünitede Çalışmalar Sürüyor

İkinci ünitede soğutma sisteminin boru hatlarının kurulumuna odaklandıklarını vurgulayan Sezemin, "Bu borular, reaktör çalışırken suyun soğutulmasını sağlıyor. 330 derecelik sıcaklığın 160 dereceye düşürülmesi için büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu.

Diğer Ünitelerdeki Gelişmeler

Üçüncü ünitede reaktör şaftıyla ilgili çalışmalara devam ettiklerini aktaran Sezemin, dördüncü ünitede temel yapımının tamamlandığını ve türbin bina çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Ayrıca, dördüncü ünitede önemli olan koruma katmanı yapısının tamamlandığını vurguladı.

Ekipman Tedarikleri ve Gelecek Planları

Sezemin, inşaat sahasına yeni ekipmanların geldiğini de sözlerine ekledi. "Üçüncü ünitede kullanılmak üzere buhar üretici ekipmanını sahaya getirdik. Ayrıca, dördüncü ünite için reaktör basınç ekipmanını Rusya'dan bekliyoruz." diyerek projedeki ilerlemeleri aktardı.

Adana'da, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşlarının da aralarında olduğu 128 kurumun katılımıyla Adana Havalimanı'nda düzenlenen ve Anadolu Ajansının (AA) "Global İletişim Ortağı" olarak yer aldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) ziyaretçilere kapılarını açtı. Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon, etkinlikte stant kurdu. Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, AA muhabirine Akkuyu NGS'nin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜRK-İŞ, Ankara'da Emek Buluşması Mitingi Düzenleyecek Gündem Oruç Reis Somali'ye gidiyor Ekonomi Dış ticaret açığında azalma Ekonomi İstanbul'da Mücevher Sektörünün Kalbi Attı Ekonomi