Akdeniz'de hububat ve bakliyat ihracatçılarına ödül

AHBİB, 2023'te en fazla ihracat yapan firmaları ödüllendirdi ve destek hedeflerini artırmayı planlıyor.

Abone ol

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), geçen yıl birlik bünyesinde en çok ihracat yapan firmaları ödüllendirdi.

ÖDÜLLER TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU

AHBİB, Türkiye'nin 2023 yılında 12,4 milyar dolarlık hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatında 2,1 milyar dolarlık önemli bir katkı sağladı. Bu bağlamda, AHBİB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş'in öncülüğünde düzenlenen "2023 Yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni"nde, 27 firma ödüllendirildi.

MERSİN'İN ÖNEMİ VURGULANDI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, törende kentin, hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektöründeki vazgeçilmez rolüne dikkat çekti. Veysel Memiş ise, ihracat sektöründeki destek oranını %17'den %30'a yükseltmeyi hedeflediklerini belirtti.

TÖRENE KATILIM YOĞUNDU

Ödül töreninde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Özgür Emire, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol gibi isimler ile sivil toplum kuruluşları ve diğer davetliler yer aldı. Konuşmaların ardından, ödül almaya hak kazanan firmalara ödülleri takdim edildi.

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB), geçen yıl birlik bünyesinde en fazla ihracat yapan firmalara ödül verdi.

Oruç Reis'in Süveyş Kanalı geçişi Ekonomi TÜRK-İŞ'ten Emekli Maaş Farkı Değerlendirmesi Gündem Motosiklete MTV, saat ve dron için ÖTV sürprizi geldi Ekonomi Kredi kartlarına Savunma Sanayi Fonu ücreti Ekonomi