TÜİK enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Ağustos enflasyon beklentisi ne yönde?

Ağustos ayı enflasyon oranı bugün belli olacak. Piyasaların gözü TÜİK'ten gelecek son dakika enflasyon oranı açıklamasında. Uzmanlar, 2023 Ağustos enflasyon oranı beklentisi belli oldu. Peki, TÜİK ağustos enflasyon oranını saat kaçta açıklayacak?

Abone ol

Ağustos ayı enflasyon oranı ne olacak? Piyasaların, ev sahipleri, kiracılar, memur ve emekliler, TÜİK'in 2023 Ağustos enflasyon açıklamasını bekliyor. TEFE TÜFE oranı ile birçok veri etkilenecek. Tüketici Fiyat Endeksi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 9,49 artış göstermişti. Peki, ağustos enflasyon oranı saat kaçta belli olacak? İşte ağustos enflasyon beklentisi...

AĞUSTOS ENFLASYON ORANI SAAT KAÇTA BELLİ OLACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2023 enflasyon oranı verileri saat 10.00'da açıklanacak.

UZMANLARIN AĞUSTOS ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 4 Eylül Pazartesi günü açıklanacak ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ankete göre, ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 7,32 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 2,40 ve en yüksek yüzde 9,20 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 7,32) göre bir önceki ay yüzde 47,83 olan yıllık enflasyonun yüzde 56,37'ye çıkacağı hesaplanıyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi ağustosta yüzde 61,01'den 65,51'e yükseldi.

Ağustos enflasyonu açıklandı Ekonomi Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? 4 Eylül 2023 güncel altın fiyatları Ekonomi Son dakika! Ticaret Bakanı ihracatta Ağustos rekorunun kırıldığını açıkladı! Ekonomi Borsadan yeni rekor Ekonomi